Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tk
tk
26.10.2015 17:29:20
Deli članek:

Goljufivi maratonec ni uspel pretentati organizatorjev

Minuli konec tedna je bil na sporedu tudi maraton v kenijskem Nairobiju, ki ga je uspel zasenčiti goljufivi maratonec, ki je želel priti do 7000 dolarjev nagrade.

Osemindvajsetletni Julius Njogu je bil aretiran zaradi poskusa goljufije na maratonu v Nairobiju po tem, ko je v nedeljo prišel do drugega mesta. Sedem tisoč dolarjev nagrade si je pritekel v ciljnem sprintu po tem, ko je z lahkoto švignil mimo drugega tekača.

Toda organizatorji so ga hitro ujeli na laži, saj v cilju ni kazal nobenih znakov utrujenosti po domnevnih 42 pretečenih kilometrih. Na koncu so ugotovili, da je v bistvu od teh 42 pretekel le en kilometer, pred tem pa se je skrival med publiko. Preden je vodilni tekač pritekena stadion, je goljuf švignil na stezo in tebi nič meni nič tekel zares.

Po tem, ko so ga ujeli na laži, se je še prepiral z organizatorji, sezul si je čevlje, da bi pokazal žuljave noge, a mu niso verjeli. "Vodilno skupino sem spremljal od starta do cilja, a njega nisem nikoli videl," je rekel direktor dirke Ibrahim Hussein.