Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
21.10.2015 13:31:51
Deli članek:

Iaaf še naprej z ničelno toleranco do dopinga

vszi

Vodstvo Mednarodne atletske zveze je še enkrat ponovilo stališče o dopingu: Iaaf bo imela do goljufov na tem področju ničelno toleranco.

V Iaaf imajo v zadnjem času precej težav z omajanim ugledom, odkar so pred meseci v javnost ušli podatki o spornih vzorcih testiranj.

Podpredsednik zveze Sergej Bubka je na srečanju predstavnikov zvez olimpijskih športov v Moskvi dejal, da je politika Iaaf ostala nespremenjena. "Naša jasna politika do dopinga je ničelna toleranca," je dejal Bubka in dodal: "Boriti se moramo, da delujemo v dobro športa in ohranimo atletiko čisto."

Poleti so nemški in britanski mediji obširno poročali o tem, da je iz podatkov, ki so "ušli" iz sistema Iaaf, razvidno, da je vsaj 5000 od 12.000 testov, odvzetih na tekmovanjih, spornih. Iaaf je pozneje sporočila, da bo podpirala popolno preiskavo. Lani so v Iaaf za boj proti dopingu namenili tri milijone dolarjev.

Iaaf je obenem poudarila, da se vedno bori proti dopinškim prekrškom in da je na tem področju med vodilnimi svetovnimi športnimi zvezami, tako glede števila odvzetih vzorcev kot pri sredstvih, ki jih namenja za to področje.

Na zadnjem svetovnem prvenstvu v Pekingu so odkrili le dva primera pozitivnih vzorcev.