Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 15.05.2023 11:06:29

Šved Lindgren razžalostil domače navijače

Šved Fredrik Lindgren se je veselil velike zmage v Varšavi.
Profimedia
Pred polnimi tribunami na stadionu Narodov v Waršavi na Poljskem je bila na sporedu druga GP dirka v letošnji sezoni.

Na prvi je na Hrvaškem slavil aktualni prvak, Poljak Bartosz Zmarzlik, ki je bil tudi tokrat glavni favorit. Sama steza, ki je sicer dolga le 270 metrov, je bila odlično pripravljena. Že na začetku se je videlo, da je najboljša zunanja D pozicija. Kasneje sta bili privlačni tudi notranji poziciji, le pozicija C ni omogočala boljših rezultatov. Toda na koncu je bila zmaga pripeljana ravno iz te pozicije.



Že redni del dirke je bil zelo zanimiv in izenačen, manj pa so dosegli domačini. Prvo zmago za domače je dosegel povabljenec Kowalsky, ki je bil predviden za prvo rezervo in je v zadnjem trenutku postal voznik po poškodbi predvidenega voznika. Tudi prvaku Zmarzliku v začetku ni šlo, prebudil se je šele v drugem delu dirke. So pa zato dobro vozili Angleži in Avstralci ter izkušeni Šved Lindgren. Veliko finale so si na koncu zagotovili Avstralca Doyle in Holder, Šved Lindgren in domačin Zmarzlik. V finalu je z odličnim startom vse malce presenetil mladi Avstralec Jack Holder, ki je povedel, za njim pa je se je bil ogorčen boj. V tretjem krogu pa je v boju za drugo mesto prišlo do nesreče. Pri vhodu v ovinek je svetovni prvak Bartok Zmarzlik pri polaganju motorja zapeljal zelo široko in ob tem zadel Avstralca Jasona Doyla v motor in nogo, medtem ko se je Lindgrenu uspelo izogniti obema voznikoma. Avstralec, ki je bil prvo ime rednega dela dirke, je ob dotiku Zmarzlikovega motorja seveda padel.



Pričakovalo se je diskvalifikacijo prvaka, toda po daljšem odmoru se je sodnik odločil drugače. To je pomenilo veliko zadovoljstvo publike in ogorčenje z druge strani, še posebej Avstralca Doyla, ki je besen kot ris brez komentarja odšepal v bokse. V ponovljenem startu je Šved Fredrik Lindgren izkoristil priložnost, ki se mu je ponudila, ko na svoji desni strani ni imel tekmeca, in odlično startal ter povedel. Praktično so vsi trije vozniki v cilj prišli skoraj poravnani. Boj se je končal z zmago Lindgrena, ki je z malenkostno prednostjo zmagal pred tekmecema. Foto finiš pa je prinesel odločitev o drugem mestu. V njem je zmagal mladi Jack Holder, ki je ugnal svetovnega prvaka Zmarzlika. Po dveh dirkah sta zdaj na vrhu Zmarzlik in Lindgren, tretji pa je doslej največji osmoljenec, Avstralec Doyle, ki je trenutno najbolj vroč dirkač. Naslednja dirka bo 3. junija v Pragi.



Izidi: 1. F. Lindgren (Šve) 14, 2. J. Holder (Avs) 16), 3. B. Zmarzlik (Pol) 12, 4. J. Doyle (Avs) 16, 5. M. Vaculik (Svk) 12, 6. M. Fricke (Avs) 10, 7. D. Bewley (VB) 9, 8. T. Woffinden (VB) 7, 9. L. Madsen (Dan) 7, 10. M. Janowski (Pol) 7, 11. M. Michelsen (Dan) 6, 12. R. Lambert (VB) 6, 13. M. Kowalski (Pol) 4, 14. A. Thomsen (Dan) 4, 15. K. Nilsson (Šve) 4, 16. P. Dudek (Pol) 4



Skupno po 2. (od 10) dirki: 1. B. Zmarzlik 36, 1. F. Lindgren 36, 3. J. Doyle 28, 4. J. Holder 26, 5. R. Lambert 23, 6. T. Woffinden 21, 7. M. Vaculik 21, 8. D. Bewley 20, 9. M. Fricke 18, 10, M. Michelsen 17, 11. L. Madsen 12, 12. M. Janowski 10, 13. A. Thomsen 8, 14. P. Dudek 7, 15. M. Kowalski 4, 16. K. Nilsson 4, 17. M. Žagar 1

Članki iz rubrike