podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

Ptuj, zadolzevanje_3_delo na cesti Svet24.si

Zakreditirani do leta 2040, kaj bo z novimi ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

STA
STA
0 10.04.2022 15:02:53

TIM GAJSER NEUSTAVLJIV!

Profimedia
Slovenski motokrosist Tim Gajser je dobil prvo vožnjo dirke svetovnega prvenstva elitnega razreda MXGP v italijanski Pietramurati. Na preizkušnji za VN Trentina je premagal Nizozemca Glenna Coldenhoffa in Španca Jorgeja Prada.

Gajser je bil najboljši že v sobotnih kvalifikacijah. Slovenski zvezdnik, vodilni v skupnem seštevku, je po uspešni prvi polovici današnje dirke še povečal naskok v SP.

Do vodstva je sicer prišel šele nekaj krogov pred koncem, pred tem je bil dolgo drugi, pred njim se je dobro boril Coldenhoff. A ga je Gajser nazadnje, tudi ob podpori številnih slovenskih ljubiteljev tega športa, le prehitel in nato brez težav zadržal prvo mesto in do konca precej povečal naskok.

Po polovici dirke ima tako v SP že 26 točk pred Pradom, Španec je bil pred dirko njegov najbližji zasledovalec v seštevku sezone. Gajser je tako napovedal tudi lov na četrto zmago na peti dirki sezone, potem ko je na prejšnji postaji na Portugalskem prvič ostal brez najvišje stopničke.



Za vse dirkače steza v Pietramurati, ki jo sicer dobro poznajo, letos sicer predstavlja nov izziv, saj so prireditelji tokrat obrnili smer vožnje.

V razredu MX2 je prvo vožnjo dobil Francoz Tom Vialle pred Dancem Mikkelom Haarupom in Belgijcem Jagom Geertsom. Slovenski predstavnik Jan Pancar je dobil nekaj novih točk za SP za 16. mesto.

V MXGP bo druga vožnja ob 17.10, v MX2 pa uro prej.

Značke: motokros, sp

Članki iz rubrike