atene saharski pesek Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske ...

požar Škofljica Svet24.si

Foto: Po obsežnem požaru župan občine ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

renato-stražar Njena.si

Pred koncem serije Skrito v raju vas čaka še ena...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
0 27.03.2022 09:39:03

PREKINIL MOLK: po grozljivi nesreči se je SCHUMACHER oglasil s fotografijo in sporočilom! (foto)

Ekipa formule 1 Haas je sporočila, da nemški dirkač Mick Schumacher ne bo nastopil na nedeljski dirki svetovnega prvenstva za VN Savdske Arabije v Džedi. Schumacher je v sobotnih kvalifikacijah doživel hudo nesrečo, a se je, kot je sporočilo moštvo, vse skupaj končalo razmeroma dobro in brez poškodb mladega voznika.

Sin sedemkratnega svetovnega prvaka Michaela Schumacherja je v drugem delu kvalifikacij silovito priletel v zaščitne ograde, njegov dirkalnik pa se je potem odbil še na drugo stran steze in ostal zelo razbit ob zidu. Dirkač ni takoj splezal iz razbitega vozila, a so po nekaj minutah iz njegove ekipe sporočili, da je pri zavesti in da je že na poti v zdravstveni center na dirkališču, pozneje pa še v bolnišnico v Džedi.

Nekaj ur po nesreči pa je Haas pričakovano sporočil, da Schumacherja v nedeljo ne bo na startu zaradi posledic današnjega dogajanja, poudarili so, da je bil pregled v bolnišnici predvsem preventivne narave.

V vodstvu tekmovanja in ekipi so dodali, da je razplet nesreče, ko je Schumacher v zaščitni zid priletel s hitrostjo 250 kilometrov na uro, pokazal visoko stopnjo varnosti dirkalnikov formule 1.

"Pozdrav vsem! Rad bi samo sporočil, da sem v redu. Hvala za prijazna sporočila, vrnili se bomo močnejši," je nekaj ur po grozljivi nesreči na svojem Instagramu zapisal Schumacher in objavil spodnjo fotografijo, na kateri je videti brez kakršnihkoli posledic.

schumacher

Članki iz rubrike