nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

STA
STA
0 20.03.2022 08:47:35

GROZLJIVO! Marquez na ogrevanju GRDO PADEL in končal v bolnišnici! Dirka prestavljena ... (video)

Zajem zaslona
Španski motociklistični zvezdnik Marc Marquez (Honda) bo moral zaradi padca na jutranjem ogrevanju izpustiti dirko za veliko nagrado Indonezije v Mandaliki, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Preizkušnja v razredu motoGP bi se morala začeti ob 8. uri, a je zaradi deževja in nemogočih razmer na cestišču za zdaj prestavljena.

Devetindvajsetletni Španec je na ogrevanju pri hitrosti okoli 180 km/h grdo padel, pristal na rami, a nato sam odkorakal s kraja nesreče. Kljub vsemu je po trdem pristanku deloval omotično. Takoj so ga odpeljali v bližnjo bolnišnico, kjer pa so mu zdravniki za nastop na dirki prižgali rdečo luč, je v izjavi za javnost sporočilo Marquezovo moštvo.

"Sem v redu, malce pretresen, ampak vse je okej," je za DAZN sporočil 29-letnik iz Cervere.


Marquez je sicer na novem dirkališču v karavani svetovnega prvenstva že pred današnjo nesrečo dvakrat padel v kvalifikacijah, ki jih je sklenil na 15. mestu. Startati pa bi moral s 14., potem ko je kazen treh mest prejel Italijan Franco Morbidelli.

Organizatorji imajo precej težav zaradi močnega deževja, ki je zajelo dirkališče v Mandaliki. Nove informacije bodo znane ob 8.40, možna pa je tudi prestavitev preizkušnje na ponedeljek. V tem primeru bi imel možnosti za nastop na dirki, seveda zgolj ob zeleni luči zdravnikov, tudi Marquez.

S prvega startnega mesta bo sicer začel svetovni prvak Francoz Fabio Quartararo (Yamaha). V prvi vrsti mu bosta družbo delala Španec Jorge Martin (Ducati) in Francoz Johann Zarco (Ducati).

Značke: motociklizem, sp

Članki iz rubrike