mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

mu / Revija Zarja Jana
mu / Revija Zarja Jana
7 31.01.2021 11:34:57

Svetovni prvak RAZKRIL VSE: Špela ima posebno mesto, zaradi mene se je ...

Nikola Miljković
Motokrosist Tim Gajser je kljub mladosti dosegel, kar se je doseči dalo. Nedavno je osvojil četrti naziv svetovnega prvaka.

Doma in v tujini je Tim Gajser velika športna zvezda, ki ima vrsto oboževalcev na vsakem koraku. Postavni mladenič ve, da je za uspeh treba garati. "Vedno najdem motivacijo. Tudi ko si najboljši na svetu, vseeno nisi tako dober, da ne bi lahko bil še boljši. Rad treniram in to me žene naprej. Okoli sebe imam ljudi, ki me podpirajo. Moja ekipa šteje 25 ljudi, med katerimi ima posebno mesto moja Špela. Spodbuja me, razveseljuje, navdihuje, z mano je ves čas, na vseh treningih in tekmah. Zaradi mene se je odpovedala svoji karieri, kar ni bilo samoumevno, zato sem toliko bolj hvaležen," pravi 24-letni mladenič, ki te dni s svojo drago Špelo Motaln praznuje peto obletnico ljubezni.


Spoznala sta se pred petimi leti, ko je imel po končani sezoni nekaj več časa, ki ga je preživel doma, in je nekoliko tudi nadoknadil druženje s prijatelji. "Ko sem jo spoznal, mi je bilo najbolj všeč, da je preprosta. Ni vedela, kdo sem, saj nikoli ni spremljala motokrosa. Že od začetka sva se super ujela. Res je oseba, ki jo lahko samo iščeš. Morala se je prilagoditi na moj življenjski slog. Življenje profesionalnega športnika ni enostavno, veliko sem zdoma, potujem, ne hodim na zabave, zato tudi ona ne, razen s prijateljicami. Zelo sem hvaležen, da je sprejela mene in moj način življenja. Je prva, ki me potolaži, če se na tekmi kaj zalomi; če sem na dnu, je vedno ob meni, najde prave besede, me motivira, da se postavim na noge in grem naprej. Zadnje leto je edina, ki je z mano na vseh tekmah. Na nekaterih me spremlja še brat. Neskončno lepo je imeti dekle, ki razume, kaj vse je treba, da si lahko na ravni vrhunskega športnika," ne skopari s pohvalami Tim, ki je Špeli zaupal še pripravo svoje športne prehrane.

Ko je spremenil prehranjevanje po nasvetih strokovnjaka, je postal še močnejši in hitrejši. Špela pa se je naučila pripravljati vse obroke. Do potankosti pozna Timov urnik (njegov dan je določen do minute natančno, kdaj ima obroke, trening, počitek, naslednji trening ...). Prevzela pa je tudi urejanje vse dokumentacije in še precej drugih stvari v njunem življenju. Z lahkoto opravi tudi vse, kar zadeva njuno trgovino z njegovimi izdelki, ki sta jo zagnala letos in je tudi zelo uspešna. "Ona poskrbi za vse, da se jaz lahko posvečam treningom, da sem lahko z glavo pri stvareh. Skupaj sva dober tim, kar je v profesionalnem športu zaradi nenehnih potovanj po svetu še toliko pomembnejše, obenem pa si je tudi težko ustvariti razumevajočo in harmonično zvezo," je Tim povedal za revijo Zarja Jana, zadovoljen, ker je njegova Špela skromna ženska, ki ne potrebuje veliko za svojo srečo. Čeprav je on že zdavnaj kljub mladosti zaslužil toliko, da je dovolj za vse življenje, nobenemu od njiju denar ni na prvem mestu.

Značke: gajser, tim, motokros

Članki iz rubrike