franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

STA
STA
0 21.10.2020 18:33:16

Napaka odnesla tretjo letošnjo zmago Gajserju, a je vodstvo v SP trdno

hondaproracing.com
Ena napaka v drugi vožnji je svetovnemu prvaku v motokrosu Timu Gajserju preprečila drugo zaporedno zmago v belgijskem Lommelu. Tudi po današnji dirki svetovnega prvenstva je lahko slovenski as zadovoljen, saj je bil na koncu drugi, po točkah pa je zdaj njegovo vodstvo v SP še trdnejše kot pred drugo od treh dirk na tem prizorišču.

Na belgijskem prizorišču, ki velja za najzahtevnejšo postajo sezone, so letos v zaradi koronskih ukrepov spremenjenem koledarju kar tri dirke. Prvo v nedeljo je Gajser dobil in tudi danes mu je po treh četrtinah VN Limburga kazalo dobro, saj je bil v vodstvu druge vožnje. A ena večja napaka in smola sta ga nato stali skupne zmage na dirki, vendar pri točkah ni izgubil prav ničesar.

Drugo preizkušnjo lommelskega trojčka je začel z dobrim startom v prvi vožnji, pozneje naredil napako in zdrsnil na tretje mesto, potem spet eno mesto pridobil po napaki Francoza Romaina Febvreja, ki je vožnjo končal na tretjem mestu. Gajser pa je nato v predzadnjem krogu prehitel še Prada in vožnjo končal na prvem mestu.

"Odlično, zelo vesel sem. Dobro mi je uspelo startati, kmalu sem se prebil naprej in potem tudi do vodstva. Vse je bilo v redu," je po prvi vožnji dejal Gajser.

Kazalo je, da bo predstavo ponovil tudi v drugi. Tudi tokrat je bil start soliden, z drugega izhodišča v kvalifikacijah je bil po startu tretji, potem je spet prehitel še Prada ter povedel.

A je nato naredil napako. V sedmem krogu je zapeljal ob progo in se z motorjem zataknil za nosilec reklamnega napisa. Potreboval je precej časa, kakšnih 20 sekund, da se je rešil, medtem je veliko tekmecev zdrvelo mimo njega. Ko je lahko nadaljeval, je bil šele sedmi. Do konca je sicer z najboljšimi časi krogov, divjim ritmom in ostrimi prehitevanji tekmecev pridobil štiri mesta in bil tretji, zmagal je Prado pred Italijanom Antoniem Cairolijem.

Seštevek obeh voženj je pomenil, da je dirko dobil Prado s 47 točkami, drugi je bil Gajser s 45, tretji pa Cairoli z 38.

Gajser je kljub težavam v drugi vožnji ostal trdno na prvem mestu v SP, prednost pa je celo povečal. Zdaj ima 533 točk, drugi Cairoli pa 478. A slednjemu se je močno približal zmagovalec današnje dirke Prado, ki ima 476 točk. Četrti je Švicar Jeremy Seewer 461.


V razredu MX2 je v Belgiji nastopil tudi Jan Pancar. Prve vožnje ni končal, v drugi pa je bil 15. in dobil nekaj novih točk v SP. Skupno je na dirki končal na 17. mestu. Zmagal je Francoz Tom Vialle pred Britancem Benom Watsonom in domačinom Jagom Geertsom. Skupno v SP je prvi Vialle s 616 točkami, Pancar je 20. z 88 točkami.

Trojček dirk v Belgiji se bo nadaljeval in končal v nedeljo, ko bo v Lommelu na vrsti še VN Lommela.

* Izidi:
* MXGP:
- 1. vožnja: 1. Tim Gajser (Slo), 2. Jorge Prado (Špa), 3. Romain Febvre (Fra);
- 2. vožnja: 1. Jorge Prado (Špa), 2. Antonio Cairoli (Ita), 3. Tim Gajser (Slo);
- skupno na dirki: 1. Jorge Prado (Špa) 47, 2. Tim Gajser (Slo) 45, 3. Antonio Cairoli (Ita) 38;
- SP skupno: 1. Tim Gajser 533, 2. Antonio Cairoli (Ita) 478, 3. Jorge Prado (Špa) 476;

* MX2:
- skupno na dirki: 1. Tom Vialle (Fra), 2. Ben Watson (VBr), 3. Jago Geerts (Bel) ... 17. Jan Pancar (Slo) 6;
- SP skupno: 1. Tom Vialle (Fra), 2. Jago Geerts (Bel) 555, 3. Maxime Renaux (Fra) 438 ... 20. Jan Pancar (Slo) 88.

Značke: motokros, sp, gajser

Članki iz rubrike