900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 04.07.2020 10:53:20

Red Bull zmotil Mercedesov krmilni sistem! PRITOŽIL SE JE, odločitev prišla zgodaj zjutraj! Mercedes bo ...

Profimedia
Mednarodna avtomobilistična zveza (Fia) je odločila o pritožbi Red Bulla v zvezi z Mercedesovim dvoosnim krmilnim sistemom.

Njihova inovacija je bila kamen spotike že na februarskih testiranjih v Španiji, Red Bull pa je formalno pritožbo vložil po včerajšnjih prostih treningih prve dirke sezone v formuli 1 v Avstriji. Fia in vodstvo F1 sta pritožbo zavrnila, v uradni objavi pa zapisala, da gre pri sistemu, poimenovanem DAS, "sicer za neobičajen pripomoček krmilnega sistema, a ne za aerodinamično pomoč".


Avstrijsko-britansko moštvo, ki v Spielbergu vozi na domači stezi, je sistem zmotil, ker pomaga pri krmiljenju dirkalnika oziroma omogoča dirkaču prilaganje kota sprednjih koles med samo vožnjo. Red Bull se je skliceval na točko 3.8 v poglavju 10.2.3 tehničnega pravilnika za letošnjo sezono, ki pravi, da "med vožnjo dirkalnika ni dovoljeno spreminjanje nastavitev na vzmetenju," kar je Fia v zgodnjih jutranjih urah današnjega dne zavrnila. Vseeno pa so obrazložili, da "takšen sistem ne bi bil legalen, če ne bi bil del krmilnega sistema".

Mercedes je bil s Hamiltonom in Bottasom na prvih dveh prostih treningih za šest desetink sekunde hitrejši od svojih tekmecev. Danes bo opoldne na sporedu še tretji prosti trening, ob 15. uri pa še kvalifikacije za jutrišnjo dirko, ki se bo začela ob 15.10.

Članki iz rubrike