Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 24.01.2020 12:31:17

Zajemite dih, tole je GROZLJIVO: Svetovni prvak pri veliki hitrosti zletel s ceste, posledice pa ... (video)

Svetovni prvak v reliju Ott Tänak je v četrti etapi relija po Monte Carlu, tradicionalne uvodne preizkušnje nove sezone svetovnega prvenstva, zletel s ceste v Alpah. Estonec in njegov rojak ter sovoznik Martin Järveola sta jo odnesla brez hujših poškodb, njun hyundai pa je grdo poškodovan.

Tänak je s ceste zletel pri veliki hitrosti. Nos dirkalnika je udaril v tla, nato ga je vrglo v zrak. Zavrtel se je skozi drevo, preden je padel na gorsko pobočje. Tako dirkač kot njegov sovoznik sta hitro splezala iz avta nepoškodovana.

"Vse je v redu z njima," je dejal vodja ekipe Andrea Adamo: "Ne vem, kaj se je zgodilo. Videl sem, kar ste videli vi, zdelo se je grozljivo. Zdaj čakam, da pride Ott do nas. Najbolj me je skrbelo njegovo zdravje, a k sreči ni bilo hujših poškodb."



Dvaintridesetletni Estonec še nikoli v karieri ni osvojil relija po Monte Carlu. Preden je zletel s ceste, je bil na četrtem mestu. Njegov moštveni kolega Belgijec Thierry Neuville je bil v vodstvu pred današnjim dnem.

Ponoči je bila temperatura pod lediščem in čeprav na cestah ni veliko snega, zaplate ledu vse od začetka današnje etape povzročajo dirkačem hude preglavice. Že kar nekaj jih je odstopilo, med njimi tudi Britanec Gus Greensmith.

Značke: reli, sp

Članki iz rubrike