900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 12.01.2020 11:07:05

GROZLJIVO! Smrt motociklista na reliju DAKAR! Ko so ga našli, je ... (video)

Reuters
Smrtna nesreča na reliju Dakar.

Današnji dan je na vzdržljivostnem reliju Dakar zaznamovala smrt enega bolj izkušenih tekmovalcev, Portugalca Paula Goncalvesa. Med avtomobilisti sicer po današnji sedmi etapi vodi Španec Carlos Sainz (Mini), med motociklisti pa Američan Ricky Brabec (Honda). Slovenski udeleženec relija Simon Marčič je na skupno 64. mestu.

Štiridesetletni portugalski motociklist Paulo Goncalves je preminil po padcu na 276. kilometru sedme etape relija Dakar med Rijadom in Wadi Al Dawasirjem v Savdski Arabiji. Ob prihodu zdravniške ekipe je bil Goncalves nezavesten, s helikopterjem so ga takoj prepeljali v bolnišnico, a mu ni bilo več pomoči.

Portugalec je letošnjo šesto etapo končal na osmem mestu, skupno pa je na svojem 13. nastopu zasedal 46. mesto. Najboljšo uvrstitev je dosegel leta 2015, ko je končal na drugem mestu.

"Prireditelji so dobili obvestilo o nesreči ob 10.08 po lokalnem času. Poslali so reševalni helikopter, do dirkača so prišli ob 10.16. Našli so ga nezavestnega zaradi srčnega zastoja. Po poskusu oživljanja na kraju nesreče so ga prepeljali v bolnišnico, kjer pa so žal lahko le ugotovili njegovo smrt," so sporočili prireditelji dirke.

"Celotna karavana relija Dakar izraža sožalje družini in prijateljem Paola Goncalvesa," so še sporočili prireditelji.



Portugalec je prva smrtna žrtev tega zahtevnega tekmovanja po letu 2015, ko je med dirko v Argentini umrl Poljak Michal Hernik. Skupno pa je reli v dosedanji zgodovini na treh različnih prizoriščih zahtevali že 25 žrtev med aktivnimi udeleženci, v nesrečah pa so umirali tudi spremljevalci, gledalci in novinarji. Skupno število žrtev dirke je zdaj 70.

"Reli Dakar je ena najtežjih dirk na svetu. Letos spet dobivamo dokaz za to. Paolo je bil sicer eden najboljših in najbolje pripravljenih dirkačev," je za portugalsko televizijo o smrti rojaka dejal Bernardo Vilar. Za zdaj še ni natančno znano, kaj se je zgodilo z nesrečnim dirkačem, oziroma kako je prišlo do nesreče.

Rezultati so bili zaradi tragičnega dogodka danes v ozadju. Med avtomobilisti je Španec Carlos Sainz (Mini) dobil etapo, ki je imela najdaljšo hitrostno preizkušnjo (546 km), pred Katarcem Nasserjem Al-Attiyahom (Toyota) in moštvenim sotekmovalcem Francozom Stephanom Peterhanslom. Skupno ima zdaj Sainz po tretji etapni zmagi deset minut naskoka pred Al-Attiyahom.

Pri motociklistih je bil v etapi najboljši Argentinec Kevin Benavides (Honda) pred Špancem Joanom Barredo Bortom in Avstrijcem Matthiasom Walknerjem (KTM). Edini slovenski udeleženec Simon Marčič je bil 50., skupno pa je zdaj na 64. mestu z dobrimi 12 urami in pol zaostanka. V skupnem vodstvu ostaja na vrhu Američan Ricky Brabec (Honda) pred Čilencema Pablom Quintanillo (Husqvarna) in Josejem Ignaciem Cornejom Florimom (Honda).

V ponedeljek bodo dirkači vozili osmo etapo, dolgo 716 km, v okolici Wadi Al Dawasirja.

Članki iz rubrike