odnos Dobra karma

Nastopili bodo dnevi najhujših preizkušenj za ...

rojstvo, porod, novorojenček Svet24.si

Deklica naj bo Corona, fantek pa Covid

ER4IoVOXYAIEiN8 Reporter.si

Janša zatrjuje, da je 28. februarja letos ...

razkuževanje, stavba, blok Svet24.si

Na točki dnevnega reda "sodelovanje NIJZ z Vlado ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Igralniškemu milijonarju mega posel z maskami

Gaia Asta 1 Odkrito.si

Gaia Asta: »Stanje pri nas se bo umirilo v ...

hana r Njena.si

Hana med karanteno do novega videza

STA
STA
1 03.12.2019 16:26:14

Lauda na dunajskem letališču dobil svojo ulico

Reuters
V čast avstrijskemu zvezdniku formule 1 Nikiju Laudi, ki je letos maja umrl v 70. letu starosti, bodo na dunajskem letališču kmalu poimenovali eno od ulic. Kot so sporočili predstavniki letališča Schwechat, bodo na ta način za vedno ohranili spomin na velikega športnika.

Po novem se bo cesta oziroma ulica, ki na letališču Schwechat vodi do prostorov VIP na glavnem terminalu, imenovala Aleja Nikija Laude.

Odločitev za poimenovanje ulice na letališču po Laudi ni naključna, saj je bil nekdanji dirkač, trikratni svetovni prvak formule 1, tudi pilot in nekoč lastnik letalske družbe, ki je nosila njegovo ime.

Prav po tej ulici, ki se bo zdaj imenovala po njem, je nekoč prihajal na letališče do svojih letal, zato je takšno poimenovanje nekaj povsem običajnega, so sporočili iz vodstva dunajskega letališča.

"Niki Lauda je bil nekaj posebnega v svetu športa in tudi izjemna osebnost. Velik vpliv je imel tudi na letalstvo, zato nas še posebej veseli, da smo se z njegovo družino dogovorili za uporabo imena. Z Alejo Nikija Laude bomo postavili trajen spomenik," je pojasnil predstvaink letališča Julian Jäger. Najverjetneje pa bodo na glavnem terminalu Laudi posvetili tudi spominsko ploščo.

Značke: formula ena, spomenik

Članki iz rubrike