profimedia-0808999589 Svet24.si

Umrl komaj 15-mesečni sin slavnega MMA borca

Hyalomma-marginatum_H Svet24.si

Eksotični orjaški klop osvaja alpske dežele in ...

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

zvezdan radonjic Primoz Lavre Reporter.si

Tako v SDS nagrajujejo zasluge in zvestobo: ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

STA
STA
1 03.12.2019 16:26:14

Lauda na dunajskem letališču dobil svojo ulico

Reuters
V čast avstrijskemu zvezdniku formule 1 Nikiju Laudi, ki je letos maja umrl v 70. letu starosti, bodo na dunajskem letališču kmalu poimenovali eno od ulic. Kot so sporočili predstavniki letališča Schwechat, bodo na ta način za vedno ohranili spomin na velikega športnika.

Po novem se bo cesta oziroma ulica, ki na letališču Schwechat vodi do prostorov VIP na glavnem terminalu, imenovala Aleja Nikija Laude.

Odločitev za poimenovanje ulice na letališču po Laudi ni naključna, saj je bil nekdanji dirkač, trikratni svetovni prvak formule 1, tudi pilot in nekoč lastnik letalske družbe, ki je nosila njegovo ime.



Prav po tej ulici, ki se bo zdaj imenovala po njem, je nekoč prihajal na letališče do svojih letal, zato je takšno poimenovanje nekaj povsem običajnega, so sporočili iz vodstva dunajskega letališča.

"Niki Lauda je bil nekaj posebnega v svetu športa in tudi izjemna osebnost. Velik vpliv je imel tudi na letalstvo, zato nas še posebej veseli, da smo se z njegovo družino dogovorili za uporabo imena. Z Alejo Nikija Laude bomo postavili trajen spomenik," je pojasnil predstvaink letališča Julian Jäger. Najverjetneje pa bodo na glavnem terminalu Laudi posvetili tudi spominsko ploščo.

Značke: formula ena, spomenik

Članki iz rubrike