kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 22.04.2019 20:50:02

Ivačič uspel vzeti točko Žagarju

Žagar je pred finalom še enkrat vestno preveril motor.
Stane Kadunc
V Ljubljani, na stadionu Ilirije v Zgornji Šiški, se je odprla sezona spidveja v glavnem mestu.

Na sporedu je bil druga letošnja dirka za DP posameznikov. Organizator, AMTK Ljubljana, se je tokrat znašel v manjši zagati, saj so bile na sporedu številne dirke širom po Evropi. Na voljo so bile le nekateri boljši vozniki, za katere pa klub ni imel denarja. Za nameček je tik pred začetkom dirke svoj nastop zaradi bolezni odpovedal še Lendavčan Dalibor Bot, tako da so do popolne dirke manjkali trije vozniki. Toda kljub temu so številni gledalci vendarle lahko uživali v lepi in tudi zanimivi dirki.

V drugi vožnji smo videli praktično edini padec, manjši zdrs domačega 14-letnika Anžeta Grmeka, katerega je malce izdala trema pred prvim domačim startom. Videli smo kar nekaj lepih in tudi razburljivih voženj. Za veliko veselje pa je v enajsti vožnji poskrbel prav Grmek, ki je ugnal odličnega Slovaka Valkoviča in Madžara Fazekasa ter prišel do svoje prve zmage. Na koncu je dirko končal na zanj odličnem devetem mestu. Dve vožnji za tem, pa smo videli vrhunec rednega dela dirke. Spoprijeli so se do tedaj neporaženi Žagar, Škorja in Ivačič. Odlično je startal Krčan Matic Ivačič, sledil pa mu je mladi domačin Škorja, medtem ko je bil presenetljivo praktično brez možnosti prvak Žagar, kljub temu, da je napadal v ozadju. Borbenemu Laščanu Nicku Škorji je uspel manever in na začetku zadnjega kroga je na veselje gledalcev uspel prehiteti vodečega Krčana. Toda žal je Nicka spremljala smola, ker mu je nekaj metrov pred ciljem odpovedal motor (gorivo?!) in Matic je švignil mimo in potem v zadnjih centimetrih pred črto še Žagar.

V vožnji zadnja možnost (za uvrstitev v veliki finale) pa je Škorja zanesljivo slavil, medtem ko je imel veteran Denis Štojs veliko smolo, saj mu je v zaključku tretjega kroga odpovedal motor in je tako ostal brez bolj ali manj že zagotovljenega finala. V velikem finalu pa je ponovno eksplodiral Ivačič, toda Žagar je hitro reagiral in prišel na koncu do pričakovane zmage. Ponovno pa je imel smolo Škorja, ki mu je ponagajala sklopka na motorju in tekmeca sta mu ušla. Veliko veselja je dirka prinesla mlademu Krčanu Jerneju Hriberšku, ki je med mladinci prišel do tretjega mesta, za zmagovalcem Škorjo in Slovakom Valkovičem in s tem prišel do svojega prvega pokala in prvih stopničk.

Izredno vesel je bil mladi Krčan Jernej Hriberšek, ki je po dirki poziral s pokalom med svojimi navijači in dejal: "Kaj ne bi bil vesel, uspela mi je odlična dirka. In uspeh je tu, ki mi je poplačal ves vložen trud. Sedaj bom še lažje lahko šel na druge dirke."

Drugega mesta na dirki pa je bil vesel tudi Matic Ivačič: "Vesel sem, da mi je uspelo končno premagati velikega Mateja. S samim vožnjami sem bil zelo zadovoljen," je dejal prešerno nasmejan Ivačič, ki se mu zdaj nasmiha naslov podprvaka. Zmagovalec dirke Matej Žagar pa je po dirki hitro moral odpotovati novim dirkam naproti. Prave vedrine pa je manjkalo v boksu Nicka Škorje, kjer so ugotavljali napake na motorjih. Škorja je samo kratko dejal: "Glede na težave sem lahko zadovoljen. Vse pa moramo rešiti zelo hitro in verjamem, da boste lahko v Kraljevcu mnogo bolj zadovoljni."

Zadnja dirka v DP bo v Lendavi 13. julija, prej pa naše najboljše voznike čaka še kar nekaj pomembnih dirk. Že v soboto so na sporedu kvalifikacije za EP posameznikov v Poznanju na Poljskem in v Donjem Kraljevcu na Hrvaškem, kjer bo nastopil Ljubljančan Nick Škorja. Prvega maja pa bosta še dirki v Ukrajini v Rivnem in v Krškem, kjer bosta vozila zelo razpoloženi Matic Ivačič in Denis Štojs.

Izidi
1. M. Žagar (AMTK Lj.) 17
2. M. Ivačič (AMD KK) 17
3. N. Škorja (oba AMTK Lj.) 14
4. N. Vicentin (Ita) 10
5. D. Štojs (AMD KK) 11
6. J. Valkovič (Svk) 10
7. J. Hriberšek (AMD KK) 9
8. M. Tomka (Svk)
9. A. Grmek (AMTK Lj.) 7
10. J. Mihalik (Svk) 7
11. M. Hillebrand (Nem) 6
12. D. Fazekas (Mad) 4
13. D. Vugrinec (ST Lendava) 2
Skupni vrstni red za DP (po dveh od treh 3 dirk)
1. M. Žagar 34
2. M. Ivačič 32
3. N. Škorja 27
4. D. Štojs 21
5. J. Hriberšek 15
6. A. Grmek 10
7. D. Vugrinec 3
8. D. Bot (ST Lendava) 1
Galerija

Članki iz rubrike