jernej tozon Dobra karma

Napoved: do poletja 2023 se bo Čuku Jerneju ...

PinkBlackGreen_FINAL Svet24.si

RAZKRITO: S tem telefonom boste dobili največ za ...

planet1 - foto jaka koren Svet24.si

Najprej se je videlo iz vesolja, kar zdaj ...

čelik7 Svet24.si

Pavle Čelik: »Državljani se zavedajo svojih ...

kuzma, korona-virus, meja, mejni-prehod Necenzurirano

Ko te izsiljuje Dunaj, se ti stoži po Bruslju

jelena karleuša Odkrito.si

Ljubil naj bi jo znan turški igralec!

Šerbi Njena.si

Naprodaj hiša pokojne Šerbi

STA
STA
0 08.03.2019 17:27:21

V FORMULI 1 se obeta NOVOST, ki so jo pričakovali le redki

Reuters
Fia bo o predlogu glasovala v ponedeljek, nova sezona se bo začela čez deset dni v Melbournu.

Nova sezona formule 1 je pred vrati, morda pa bo v letu 2019 o naslovu prvaka odločal tudi dejavnik, ki je bil doslej bolj prestižnega pomena. Krovna avtomobilistična zveza (Fia) namreč resno razmišlja o tem, da bi najhitrejši krog na dirki prinesel dodatno točko za svetovno prvenstvo.

Fia bo o predlogu glasovala v ponedeljek, nova sezona elitnega avtomobilističnega tekmovanja se bo sicer začela čez deset dni v avstralskem Melbournu.

Predlog bo bržčas dobil podporo, saj ga je na seji že sprejel svet za motošport pri Fii, zdaj pa ga mora odobriti še strateška skupina formule 1, v kateri so poleg predstavnikov krovne zveze še predstavniki vodstva tekmovanja in moštev.Predlog ima sicer omejitev, da mora dirkač, ki doseže najhitrejši krog na dirki, na koncu končati med prvo deseterico, da je upravičen do dodatne točke.

Uvedba točkovanja za najhitrejši krog sicer ne bo popolna novost, saj so v zgodnem obdobju formule 1 točke za te dosežke že podeljevali. Leta 1958 si je Mike Hawthorn tudi s pomočjo tega pravila privozil naslov prvaka, saj je imel na koncu sezone le točko prednosti pred rojakom Stirlingom Mossom, v sezoni pa dva najboljša kroga na dirki.

Značke: formula ena, sp

Članki iz rubrike