miso kovac Odkrito.si

Miša Kovača bolezen popolnoma dotolkla

RUŽO BILA predpremiera 11 Svet24.si

Spoznala sta se v cerkvi in posnela duet

roke manipulacija Petisvet.si

Konec! S takšnimi ljudmi je konec!

FEVZ4577 Svet24.si

212-krat preko 200 metrov - to je leteči Kranjec

eduard potop Svet24.si

Morski Triglav bo dosegel v 45 sekundah

vichy bff, prijateljstvo Njena.si

Zahvali se svoji BFF in ji podari darilo!

jaka hafner Njena.si

Je šel Jaka s svojimi izjavami predaleč?

STA
STA
0 08.03.2019 17:27:21

V FORMULI 1 se obeta NOVOST, ki so jo pričakovali le redki

Reuters
Fia bo o predlogu glasovala v ponedeljek, nova sezona se bo začela čez deset dni v Melbournu.

Nova sezona formule 1 je pred vrati, morda pa bo v letu 2019 o naslovu prvaka odločal tudi dejavnik, ki je bil doslej bolj prestižnega pomena. Krovna avtomobilistična zveza (Fia) namreč resno razmišlja o tem, da bi najhitrejši krog na dirki prinesel dodatno točko za svetovno prvenstvo.

Fia bo o predlogu glasovala v ponedeljek, nova sezona elitnega avtomobilističnega tekmovanja se bo sicer začela čez deset dni v avstralskem Melbournu.

Predlog bo bržčas dobil podporo, saj ga je na seji že sprejel svet za motošport pri Fii, zdaj pa ga mora odobriti še strateška skupina formule 1, v kateri so poleg predstavnikov krovne zveze še predstavniki vodstva tekmovanja in moštev.Predlog ima sicer omejitev, da mora dirkač, ki doseže najhitrejši krog na dirki, na koncu končati med prvo deseterico, da je upravičen do dodatne točke.

Uvedba točkovanja za najhitrejši krog sicer ne bo popolna novost, saj so v zgodnem obdobju formule 1 točke za te dosežke že podeljevali. Leta 1958 si je Mike Hawthorn tudi s pomočjo tega pravila privozil naslov prvaka, saj je imel na koncu sezone le točko prednosti pred rojakom Stirlingom Mossom, v sezoni pa dva najboljša kroga na dirki.

Značke: formula ena, sp

Članki iz rubrike