favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 27.09.2018 12:09:22

Gajser še v igri za skupno tretje mesto

Instagram / Tim Gajser
Motokrosisti bodo v nedeljo z dvajseto dirko svetovnega prvenstva v Italiji sklenili tekmovalno sezono. Visoke načrte ima najboljši slovenski motokrosist v kategoriji MXGP Tim Gajser, ki ima še teoretične možnosti za osvojitev stopničk v skupnem seštevku sezone, čeprav ne odloča več sam o svoji usodi.

Finala se bosta v kategoriji MXGP udeležila Gajser in Klemen Gerčar, tretji predstavnik AMZS Jan Pancar, pa je v kategoriji MX2 še vedno med čakajočimi, saj njegov nastop na dirki zaradi velikega števila prijav ni potrjen.

Motokrosisti so letos prepotovali šestnajst različnih držav. V Italiji so že tekmovali, tokrat pa se bodo prvič pomerili v Imoli, kjer je organizator progo po vzoru nizozemskega Assna pripravil na slovitem dirkališču za cestne dirke, na dirkališču Enza in Dina Ferrarija. Prva in do zdaj edina mednarodna motokros dirka je bila na tem dirkališču pred sedemdesetimi leti. Proga bo imela trdo podlago, kar našim tekmovalcem ustreza. Organizator je progo pripravljal več kot dva tedna, za pripravo pa so porabili 25.000 kubičnih metrov zemlje.

"Vedno je izziv tekmovati na novih progah. Glede na videno pričakujem, da mi bo proga v Imoli ustrezala, na pogled je zabavna in spominja na superkros. V pomoč mi bo zagotovo trši teren. Dvajset točk zaostanka za tretjim mestom ni malo, vendar se bom potrudil po najboljših močeh, da dosežem čim boljši rezultat in končam sezono čim višje," je napovedal Gajser.


Kako visoko bo sezono končal Gajser, ki ima sicer že zagotovljeno vsaj skupno četrto mesto, pa ne bo odvisno samo od njegovega rezultata, temveč tudi od tega, kje bo končal trenutno tretjeuvrščeni motokrosist, Belgijec Clement Desalle.

Klemen Gerčar bo skušal na finalni dirki točkama, osvojenima v Švici in Bolgariji, dodati še kakšno. Gerčar se v Italiji vselej počuti domače in je trenutno v dobri formi, zato upa, da mu bo ob pomoči slovenskih navijačev uspelo doseči zastavljen cilj. V Italijo bodo odpotovali številni slovenski navijači, ki bodo še zadnjič letos stiskali pesti za slovenska motokrosista.

O naslovu svetovnega prvaka ni več dvomov. Naslov je po fantastični sezoni na predzadnji dirki še uradno potrdil Nizozemec Jeffrey Herlings, o katerem poznavalci letos govorijo le v presežkih. Herlings je letos korak pred konkurenti, zagotovo pa bo tudi na finalni dirki startal na zmago. Tudi drugo mesto v prvenstvu je že nekaj časa oddano, naslov svetovnega podprvaka je osvojil lanski svetovni prvak, Italijan Antonio Cairoli. Vse oči bodo tako uprte v boj Gajserja in Desalla za končno tretje mesto letošnjega svetovnega prvenstva.

Kvalifikacije bodo v soboto popoldne. Dirka bo v nedeljo, prva vožnja bo ob 14.15, druga ob 17.10.

Značke: motokros, sp

Članki iz rubrike