oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
1 25.06.2018 23:33:39

Norbertu Kosciuchu Zlati znak Krškega

Jura Pavlic je ponovno osvojil pokal Franca Babiča.
Peter Prašnički
V Krškem je domači klub AMD Krško skupaj z občino Krško poskrbel za zelo dobro mednarodno zasedbo na tradicionalni mednarodni dirki za zlati znak občine Krško.

V zelo zanimivi dirki so prevladovali vozniki iz Poljske, ki so na koncu dosegli celo dvojno zmago. Toda zmaga Poljaka Norberta Kosciucha je vseeno presenečenje, saj je bil v vlogi favorita predvsem Adrian Miedzinski, ki trenutno na Poljskem po rezultatih kotira zelo visoko. Skozi vso dirko pa je z odličnim vožnjami presenečal Argentinec Nicolas Covatti, ki sicer že nekaj let vozi v Italiji, in na koncu osvojil celo tretje mesto.

Naša trojka je bila tokrat v ozadju (po pričakovanjih), najboljši pa je bil Matic Ivačič na enajstem mestu, medtem ko sta Škorja in Štojs pristala še malo nižje. Vsi trije so se zelo dobro upirali zvenečim imenom in se vseskozi borili. Toda imeli so tudi nekaj smole, kar jih je potisnilo v ozadje. Ljubljančanu Nicku Škorji je dvakrat spet ponagajal tudi motor. Po dirki pa smo bili pomirjeni, ko smo izvedeli, da sta udarna motorja v pripravi za prvo finalno dirko mladinskega SP, ki je na sporedu že v petek na Danskem.

Sama dirka je bila vseskozi zelo izenačena. Gledalci, ki se je, kot se spodobi za Krško, zbralo zelo lepo število, so lahko uživali v vožnjah in prehitevanjih. Škoda je, da se je v drugem delu dirke proga na nekaj mestih odprla in so imeli delavci potem veliko težav z ureditvijo steze, saj so nastale luknje voznikom med vožnjo povzročale obilo težav.

Po koncu dirke za zlati znak pa se je najboljša osmerica pomerila še za pokal Franca Babiča, v spomin na krško in tudi slovensko legendo spidveja. Že v prvi vožnji smo videli tudi edini padec na dirki. Najboljši po rednem delu dirke, Poljak Kosciuch je povedel iz starta, v izhodu iz prvega ovinka pa mu je dvignilo motor in pomislili smo na katastrofo. Toda Poljak se je uspel rešiti hudega padca in se je le ulegel na stezo. Na njegovo srečo so bili njegovi nasprotniki zelo prisebni ter njega in motor uspešno obvozili. V ponovitvi sta si finale privozila Šved Berntzon in Hrvat Pavlic. V drugem polfinalu je sama steza premešala vrstni red, na koncu pa sta na prvi dve mesti prišla Miedzinski in Covatti.

V velikem finalu je po prečkanju ciljne črte roke v zrak dvignil Hrvat Jurica Pavlic. Jura je slavil lepo mednarodno zmago pred Švedom Berntzonom in Covattijem, za katerim je bila tako daleč najboljša dirka v karieri. V komentar lahko dodamo, da so Nicolasa v letošnji sezoni redno premagovali naši vozniki, tako v našem prvenstvu kakor tudi v prvenstvu Italije. Hrvat Jurica Pavlic je potem zasluženo iz rok vdove Franca Babiča ponovno prejel zasluženo nagrado - memorialni pokal.

Ta dirka je bila dober test za VN Slovenije, ki je pokazala, da bodo Krčani morali še delati na ureditvi same steze.

Izidi
1. N. Kosciuch 14
2. A. Miedzinski (oba Pol) 12
3. N. Covatti (Ita) 11
4. J. Pavlic (Hrv) 10
5. N. Klindt (Dan) 9
6. O. Bernzton (Šve) 9
7. J. Jamrog (Pol) 8
8. D. Gizatulin (Rus) 8
9. M. P. Castagna (Ita) 8
10. E. Krčmar (Češ) 7
11. M. Ivačič 7
12. A. Kudriašov (Rus) 7
13. N. Škorja 4
14. N. Magoshi (Mad) 3
15. D. Štojs 2
16. D. Gappmaier (Avt) 1
Pokal Franca Babiča
1. J. Pavlic, 2. O. Berntzon, 3. N. Covatti, 4. A. Miedzinski
Galerija

Članki iz rubrike