Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

sk
sk
0 15.06.2018 17:39:04

Nick Škorja meri na finale

Nick Škorja je optimist za Liberec.
Mediaspeed
V soboto popoldne in zvečer bodo na sporedu vse tri polfinalne dirke SP v spidveju za mladince.

Ena bo na Danskem v Vetlandi, druga na Poljskem v Rawiczu ter tretja na Češkem, blizu skakalnega centra v Libercu. Slovenijo bo imela enega svojega voznika in to Laščana Nicka Škorjo, sicer člana AMTK Ljubljana, ki bo nastopil na Češkem. Njegova želja je, da bi mu uspela dobra dirka in bi se uvrstil v finalno serijo. Toda naloga bo zelo težka, saj si bo finale priborila le najboljša četverica iz te dirke. Kandidatov pa je kar nekaj, predvsem so to Poljaki in Skandinavci. Tu sta Maksym Drabik, ki se je pred tednom dni izkazal na pokalu narodov v Wroclawu, in Daniel Kaczmarek, zelo dobro deluje tudi Šved Emil Millberg. Tu bo tudi mladi Danec Patrick Hansen in Finec Niklas Säyriö. Zelo močan tekmec bo tudi Anglež Zach Wajtknecht, nase pa je letos večkrat opozoril tudi Nemec Sandro Wassermann. Prednost domačega terena bosta želela izkoristiti tudi domačina Patrik Mikel in Filip Hajek.

V finalni seriji bodo letos tri dirke. Prva bo na Danskem v Holstedu, druga v Lesznu na Poljskem in zadnja v Pardubicah na Češkem, konec septembra, ko je na sporedu tudi znamenita Zlata čelada.

Kar nekaj voznikov naš Škorja dobro pozna, saj je že vozil z njimi. Pred tednom dni je imel na dirki v Ljubljani težave z motorji. V preteklih dneh je skupaj z mehaniki veliko časa namenil odpravljanju teh težav. Če so jih odpravili, potem ima naš mladi Laščan lepo priložnost, da doseže rezultat kariere. Sama forma pri njem ni vprašljiva. Res pa bo moral malo popraviti svoje starte, saj brez njih v močni konkurenci tudi z borbenostjo v sami vožnji ne moreš veliko opraviti. Seveda pa si močno želimo, da bi po slabem desetletju ponovno dobili finalista.

Značke: spidvej, mladinci, škorja

Članki iz rubrike