Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 10.06.2018 20:09:02

Izvrstna dirka Matica Ivačiča

Matic Ivačič je bil tokrat neulovljiv za Nicka Škorjo.
Borut Cvetko/mediaspeed.net
V Ljubljani, na stadionu Ilirije v Zgornji Šiški, je bila na sporedu prva letošnja ekipna dirka v spidveju, ki je navdušila kar lepo število gledalcev.

V razvitih evropskih državah, predvsem na Poljskem, Angliji, Švedskem in drugod, se s takimi dirkami vseskozi srečujejo in so izredno lepo obiskane. Tokratni ljubljanski poizkus je v celoti uspel. Poleg tega je sam ljubljanski "kamp spidveja" pokazal, da se v Ljubljani ni treba bati za usodo tega športa, saj se še nekaj mladih pripravlja, da začnejo tekmovati.

Sama dirka je bila zelo zanimiva in na trenutke tudi kvalitetna. Morda svojo najboljšo predstavo v karieri pa je pokazal Krčan Matic Ivačič, ki ima seveda daleč največ zaslug za zmago njegovega Krškega. Kar petkrat je zmagal in izgubil le dvakrat s prekaljenim Madžarom Magoshijem ter osvojil izvrstnih 19 točk (od 21 možnih). Čeprav so Krčani zmagali s šestimi točkami razlike, pa bi se dirka lahko končala tudi drugače, toda domača Ljubljana je imela kar nekaj težav z motorji. Tako je Nicku Škorji kar dvakrat odpovedal motor (po vsej verjetnosti težave z elektriko!) enkrat pa tudi drugemu Madžaru v ljubljanski vrsti Rolandu Benkeju. Na sami dirki smo opazili lep napredek pri mlademu Krčanu Hriberšku, ki za svoj razvoj potrebuje čim več dirk, katerih pri nas žal nima. Velik prispevek za zmago Krčanov pa je imel tudi veteran Denis Štojs, ki že dolgo ni bil tako željan voziti in zmagovati. Res pa tokrat tudi ni imel težav z motorji, ki ga pogostokrat spremljajo.

Po končani dirki je trener in vodja domače ekipe Franc Kalin dejal: "Malce sem razočaran, ker smo izgubili, sicer pa je bila dirka lepa. Škoda, ker smo imeli toliko težav z motorji."

Razumljivo pa je zelo sijal od veselja in uspešnosti gostujoči šef stroke Milan Praznik: "Seveda smo zelo veseli, če premagamo Ljubljančane, še posebej, če to storimo sredi Ljubljane. Matic je imel zelo popoln dan, pa tudi Denis je odlično odpeljal. Svojo je dodal Castagna. Vesel pa sem tudi zaradi Jerneja, ki se mu močno pozna, da mu manjka kilometraža. Fantu moramo omogočiti čim več takih dirk, če želimo od njega narediti dobrega dirkača. Veseli odhajamo v Krško po taki lepi zmagi."

Kdaj bo naslednja podobna dirka, še ni dokončno potrjeno. Prva naslednja dirka pri nas pa bo v nedeljo 24. junija zvečer v Krškem, ko je na sporedu dirka za zlati znak občine Krško, ki je bila prestavljena zaradi nastopa naše reprezentance na pokalu narodov v Nemčiji. Iz vrst AMD Krško smo že dobili zagotovila, da bo kvalitetna zasedba zelo močna.

AMTK Ljubljana – AMD Krško 36:42
AMTK Ljubljana: N. Škorja 8, R. Benke 4, N. Magoshi 16, M. Lenarduzzi 8
AMD Krško: M. Ivačič 19, D. Štojs 11, M. P. Castagna 9, J. Hriberšek 3

Članki iz rubrike