Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
0 19.03.2018 13:49:15

Priznani nevrokirurg s strašljivimi informacijami o stanju Michaela Schumacherja

Sedemkratni prvak v formuli ena je v komi že več kot štiri leta.

Minila so že več kot štiri leta, odkar se je Michael Schumacher poškodoval na smučanju, vse od takrat je sedemkratni svetovni prvak v formuli 1 v komi. Njegova družina se je odločila za popolno zasebnost, tako da verodostojnih informacij o trenutnem stanju nekdanjega šampiona ni. So zgolj ugibanja.

Ampak nevrokirurg Colin Shieff, ki nikoli ni zdravil Michaela Schumacherja, na podlagi svojih bogatih izkušnjah razkriva, kaj je v takšnih situacijah mogoče pričakovati. "Narava poškodbe in informacije, ki jih dobivamo, nam kažejo na to, da so njegovi možgani pretrpeli hude poškodbe. Kot posledica tega, njegovi možgani ne delujejo kot moji ali vaši. Čim dlje je v takšnem stanju, težje je pričakovati izboljšanje. Situacija se skoraj gotovo ne bo izboljšala," je za Associated Press povedal Colin Shieff, ki je vrsto let delal z ljudmi, ki so pretrpeli poškodbe možganov.

"Schumacher skoraj gotovo ne more govoriti. Morda je v stanju pokazati, ali pa se to zdi ljudem okoli njega, da je nesrečen ali da mu je udobno. Ali pa, da morda uživa v poslušanju glasbe, ki jo je od nekdaj oboževal," je nadaljeval priznani nevrokirurg.

Bi lahko Schumacher povsem okreval? "Ne, ne more. Dolgo je v takšnem stanju, izgubil je mišice. Četudi bi odprl oči in začel govoriti, bi prišlo do izgube spomina, kar bi imelo vpliv na vedenje in kognitivne funkcije. Ne bi bil več ista oseba. Kar zadeva delni napredek pa ...Vsak napredek pomeni okrevanje," je odvrnil Colin Shieff in se dotaknil še stroškov zdravljenja: "Govori se, da stane družino 200 tisoč evrov na teden. Mislim, da je ta znesek pretiran."

Članki iz rubrike