Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 08.10.2017 09:01:55

Hamilton na pragu naslova, smola Vettla se nadaljuje

Reuters
Britanec Lewis Hamilton je zmagovalec dirke svetovnega prvenstva v formuli 1 za veliko nagrado Japonske v Suzuki. Dirkač Mercedesa je tako še korak bližje naslovu prvaka, potem ko je imel njegov najbližji zasledovalec Nemec Sebastian Vettel s Ferrarijem spet težave z dirkalnikom, zaradi katerih je v petem krogu končal v boksih.

Za Hamiltonom sta se v sončni Suzuki zvrstila dirkača Red Bulla, Nizozemec Max Verstappen in Avstralec Daniel Ricciardo.

Možnosti Vettla za osvojitev naslova svetovnega prvaka so še manjše kot prej. Dirkač Ferrarija je zaradi težav z dirkalnikom že v petem krogu moral zapeljati v bokse in je dirko končal.



Vettel je že v krogu za ogrevanje obvestil svoje moštvo, da ima težave z močjo motorja. "Izgubljam moč," je dejal Vettel po radiu, preden je zapeljal v bokse. Smola štirikratnega svetovnega prvaka se je tako nadaljevala na azijski turneji. V Singapurju se je zaletel v prvem krogu, v Sepangu je po težavah z dirkalnikom in zadnjem startnem položaju rešil četrto mesto.

Pred zadnjimi štirimi dirkami sezone je tako Hamiltonova prednost pred Vettlom narasla že na 59 točk. Britanec lahko tako že na naslednji dirki, dirki za veliko nagrado ZDA, ki bo 22. oktobra, spet osvoji naslov prvaka.

Značke: formula ena, sp

Članki iz rubrike