Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
18.11.2016 16:25:39
Deli članek:

Na vrhu kljub nemirnemu dirkalniku

Po uvodnem dnevu v Avstraliji v vodstvu Andreas Mikkelsen.

Na reliju po Avstraliji, zadnji postaji svetovnega prvenstva v sezoni 2016, je po uvodnem dnevu v vodstvu Norvežan Andreas Mikkelsen (Volkswagen). Svetovni prvak Francoz Sebastien Ogier, ki si je naslov zagotovil že precej pred koncem sezone, za moštvenim sotekmovalcem zaostaja 15 sekund, tretji je Belgijec Thierry Neuville (Hyundai).

Medtem ko je naslov že nekaj časa oddan, Ogier je v Avstralijo prišel z 247 točkami, je še odprt boj za naslov podprvaka. Neuville ima 143 točk, Mikkelsen 129, možnosti pa ima tudi še Novozelandec Hayden Paddon (Hyundai), ki ima na četrtem mestu 126 točk, četrti pa je tudi po prvem dnevu relija v okolici Coffs Harbourja.

"Zjutraj nam je šlo dobro. Dirkalnik je bil sicer zelo nemiren, zato sem pričakoval, da bom izgubil več časa. A sem zadovoljen in upam, da bom tudi nadaljeval v tem slogu," je dejal vodilni Mikkelsen. Ogier se mu je približal z zmagama na dveh hitrostnih preizkušnjah ob koncu dneva. "Moje mesto ne kaže na to, kako sem se moral zjutraj boriti. Mislim, da drugi niso povsem izkoristili tega, da so vozili za mano," je dejal štirikratni svetovni prvak.