Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
30.09.2016 20:03:44
Deli članek:

Žagar motiviran pred VN Poljske

Borut Cvetko/mediaspeed.net

Deseta, predzadnja dirka letošnje sezone Speedway Grand Prix serije, ki bo v soboto v poljskem Torunu, je za slovenskega predstavnika Mateja Žagarja še prav posebej pomembna.

Trenutno v skupnem seštevku SP dve dirki pred koncem sezone za osmim mestom in neposrednim obstankom v eliti zaostaja za 10 točk.

dirka bo za Žagarja nedvomno težka, saj ga letos kot že dolgo ne pestijo težave z motorji in nikakor ne najde prave hitrosti. Po izvrstnem četrtem mestu in petnajstimi osvojenimi točkami na minuli dirki za VN Švedske v Stockholmu pa se je samozavest vrnila, več kot očitno pa tudi hitrost na progi.

Na Poljskem Žagar še nikoli ni blestel, tudi v polfinale se še uspel prebil, zato bo tokratna uvrstitev najpomembnejša od kar dirka v SGP seriji. "Proga na treningu je bila trda kot beton in tudi s pomočjo poljskega 'frizerja' mojih motorjev smo na koncu našli dobre nastavitve, da sem dejansko užival v premagovanju krogov na treningu," je po preizkusu ovala povedal Žagar in dodal: "Vedel sem, da nimam posebnih težav s formo, a če nimam hitrega motorja, kar sem vedno trdil, enostavno tudi forma nič ne pomaga. Zadovoljen sem s startnimi pozicijami, saj bom že odprl dirko iz položaja A, torej povsem notranje proge in enostavno tokrat uspeh ne sme izostati."

Za Žagarja bo pomembno tudi, kako se bodo odrezali vozniki, ki so trenutno pred njim v SP. Gre predvsem za oba Šveda Antonia Lindbaecka in Fredrika Lindgrena. Slovenski prvak prvak mora enostavno na koncu prvenstva, v Melbournu, premagati oba in gledati, da ga ne prehiti kdo od tekmecev, ki so še za njim.

Prvenstvo je zaradi poškodbe že zaključil Danec Nicki Pedersen. Trikratni svetovni prvak pa bo zagotovo dobil posebno povabilo za stalno nastopanje v sezoni 2017.