Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
sta
sta
09.09.2016 22:27:06
Deli članek:

Žagar po treningu izjemno zadovoljen

V soboto čaka spidvejiste v svetovnem prvenstvu nova preizkušnja. Nemški Teterow je novinec med prireditelji dirk na najvišji ravni, za Mateja Žagarja pa bo to 200. nastop v seriji Grand Prix.

Žagar v letošnji sezoni ni bil velikokrat zadovoljen z nastopi, pred dirko v Bergring Speedway Areni v Teterowu, kakšnih 200 kilometrov od Berlina, pa je serijski slovenski prvak dobro razpoložen.

Slovenski udeleženec elitnega tekmovanja ima štiri dirke pred koncem letošnjega prvenstva sicer težko nalogo, da se prebije v prvo osmerico, ki ima zagotovljen status voznika v SP tudi v naslednji sezoni. Trenutno za tem mestom zaostaja za velikih 14 točk.

"Po katastrofi v Gorzowu smo ugotovili, kaj je bilo narobe z motorji in lahko rečem le, da so zviti izpušni ventili, ki so povzročali iz vožnje v vožnjo manjšo moč motorja, resnično prav neverjetna smola," je težave na nedavni VN Poljske opisal Žagar in dodal: "Tokrat imam v boksih dva motorja, po enega od poljskega in švedskega frizerja mojih agregatov in z videnim ter občutenim na treningu sem izjemno zadovoljen. Pozicija B, ki jo imam dvakrat, na treningu sicer ni bila najboljša, a verjamem, da z boljšimi starti lahko nadomestim tudi to."

V soboto bo nastopil na jubilejni 200. dirki, je pa tudi en od štirih voznikov, ki so prav tako v nemškem Gelsenkirchnu leta 2007 nastopili na 100. dirki v zgodovini serije SGP.

Žreb mu je tokrat namenil stezno številko osem, kar pomeni, da bo v uvodnem delu dirke dvakrat startal iz mesta B, drugega od notranjega roba ovala. Kot prva poslastica pa je napovedan že njegov prvi start, saj bo v drugi vožnji s povsem zunanjega položaja startal proti Poljaku Piotru Pawlickemu ter vodilnima v SP, Avstralcu Jasonu Doylu in Američanu Gregu Hancocku.