Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
22.04.2016 09:47:10
Deli članek:

Komu umetnina s podobo Tima Gajserja?

Nikola Miljković

Slovenski zvezdnik po svetovnih uspehih tudi na domačem tekmovanju.

Steza pod avtocestnim viaduktom Škedenj pri Slovenskih Konjicah bo ta konec tedna gostila najboljše domače in tudi nekaj tujih motokrosistov. Na dirki državnega prvenstva bo nastopil tudi Tim Gajser, ki se v domovino vrača z dvema zmagama na južnoameriški turneji svetovnega prvenstva. Prav Gajser bo največji magnet dirke, zaradi njega prireditelji pričakujejo še več zanimanja ljubiteljev tega športa, vsekakor bo imel izjemno podporo domačih navijačev. Čeprav je glavni favorit v razredu open, pa se obetajo tudi odlični nastopi ostalih velikih imen domačega motokrosa.

V premoru med prvo in drugo dirko so mnogi tekmovali na dirkah evropskega in prvenstva ADAC ter naostrili formo. Ker za konec tedna vremenoslovci napovedujejo tudi nekaj padavin, bi to lahko še dodatno otežilo razmere na stezi. Prizadevni člani AMD Slovenske Konjice obljubljajo, da bo steza pripravljena na najvišji možni ravni. Dirke se bodo začele že ob 11. uri. Najprej se bodo pomerili veterani in najmlajši, nato pa bodo sledili dirkači v kategorijah MX 85, MX 125 in MX R3, MX2 in MX open.

Velika novost v urniku je združitev kategorij MX 125 in R3, kar pomeni več atraktivnosti za gledalce ob stezi. Prva dirka kategorije MX2 in MX open, v kateri bodo nastopili največji zvezdniki, bo na sporedu ob 14. uri, druga in tudi zadnja vožnja, s katero se bo končala dirkaška nedelja, pa ob 17.

Dirka bo imela tudi dobrodelno noto. AMZS namreč izvaja dobrodelno akcijo zbiranja prispevkov za Oddelek za invalidno mladino Stara Gora pri Novi Gorici. Akcija se bo končala prav v nedeljo na dirki državnega prvenstva v motokrosu v Škednju pri Slovenskih Konjicah. Vsi, ki so ali bodo prispevali sredstva, bodo sodelovali v žrebanju, po katerem bo srečnež postal lastnik slike velikost 100x80 cm, narisal jo je umetnik Izidor Fiegl, na njej pa je seveda upodobljen najboljši slovenski motokrosist Tim Gajser.