Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
27.03.2016 19:16:35
Deli članek:

Gajser spet v boj za vrh

Nikola Miljković

Po tritedenskem premoru se bo na praznični ponedeljek nadaljevalo svetovno prvenstvo v motokrosu.

Na dirki v nizozemskem Valkenswaardu, ki šteje za VN Evrope, bosta nastopila dva slovenska dirkača. Ob Timu Gajserju, ki je v Evropo prišel kot drugi v skupnem seštevku razreda MXGP, še Klemen Gerčar, za katerega bo to prvi nastop v sezoni.

V Valkenswaardu se danes in v ponedeljek nadaljuje sezona svetovnega prvenstva v motokrosu. Tokrat se je slovenska udeležba v elitnem razredu MXGP podvojila, Timu Gajserju se je pridružil Klemen Gerčar. Prva dirka na evropskih tleh bo zanimiva, saj bo konkurenca še močnejša kot v Katarju in na Tajskem. Gajser bo na tretji dirki sezone tekmoval kot drugouvrščeni motokrosist v seštevku svetovnega prvenstva, potem ko je na prvi dirki v Katarju zmagal, na Tajskem pa je osvojil drugo mesto.

V dveh dirkah je zbral 86 točk, vodilni, aktualni svetovni prvak razreda MXGP Francoz Romain Febvre, pa ima šest točk več. Gajser tudi v tritedenskem premoru ni počival. Na dveh različnih progah je testiral motor, amortizerje in različne sklopke. Njegov oče in trener Bogomir je bil z rezultati testiranj zadovoljen, zato se oba že veselita nove preizkušnje.

Za Gerčarja, ki bo tudi letos tekmoval z zasebno ekipo 62Motosport, bo to prva prava dirka v tej sezoni. "Glede na to, da bo to moja prva dirka svetovnega prvenstva letos, se na dirko odpravljam popolnoma sproščen. V pripravljalnem obdobju sem večino treningov opravil na mivki, zato mi peščena podlaga ne bi smela povzročati težav. Mislim, da sem v dobri formi, ki jo bom čez leto še stopnjeval. V Valkenswaardu bo zame velik uspeh, če bom osvojil točke," je napovedal Gerčar.

Na današnjih kvalifikacijah je Gajser dosegel četrti čas, najboljši je bil Nemec Maximilian Nagl pred Britancem Shaunom Simpsonom in Febvrejem. Gerčar je bil 34.

Dirka bo v ponedeljek, prva vožnja razreda MXGP se bo začela ob 14.15, druga ob 17.10.