Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
03.01.2016 08:59:08
Deli članek:

Nesreča na Dakarju: poškodovani mladoletniki, tudi nosečnica (foto)

vszi

Reli Dakar se je že prvi dan končal s slabimi vestmi, saj je v prologu dirke kitajski voznik poškodoval deset gledalcev.

Enajskilometrski prolog letošnjega Dakarja se ni končal dobro. V Buenos Airesu se je namreč kitajska voznica Mini Cooperja Gou Meiling zaletela v deset ljudi, od tega je tri resno poškodoval. Med ponesrečenci naj bi bila tudi noseča ženska in otrok. Na sploh naj bi bili štirje mladoletni, eden naj bi utrpel zlom kolka. 

Dirka je bila zaradi nesreče prekinjena, ponesrečencem pa so pomagali štirje helikopeterji in osem rešilcev. 

Med huje poškodovanimi sta bila tudi 34-letni moški in njegov 14-letni sin, je za televizijski kanal Todo Noticias povedal vodja zdravniške službe Carlos Mondino. "Med tistimi, ki so potrebovali zdravniško pomoč, so bili štirje otroci in nosečnica, ki ni utrpela hujših poškodb," je dejal direktor tamkajšnje bolnišnice Daniel Modesto. Direktor dirke Etienne Lavigne je sicer postregel s podatkom o vsaj 12 poškodovanih, med njimi sta bila tudi povzročiteljica nesreče in sovoznik.

Reli Dakar se je doslej izkazal za zelo nevarno početje. Lani je med tretjo etapo, najverjetneje zaradi posledic izčrpanosti, vročinskega udara in dehidracije, umrl poljski motociklist Michal Hernik, leta 2011 pa je nesreča terjala življenje enega od gledalcev.