Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Grega Videtič
Grega Videtič
07.11.2015 16:38:40
Deli članek:

ANKETA: Plebiscitarno za Doktorja

Reuters

Anketa med športniki in estradniki s preprostim vprašanjem: Komu bolj privoščite naslov svetovnega prvaka v motoGP in zakaj.

V nedeljo bo veliko finale ene najbolj razburljivih motociklističnih sezon v zadnjih letih, tisto bistveno oziroma kar edino vpračanje pa ali Valentino Rossi sedmič, ali Jorge Lorenzo tretjič. Vprašanje, ki je razdelilo motociklistični svet, mi pa smo za mnenje pobarali kvartet športnikov in kvartet estradnikov. Komu bolj privoščijo naslov svetovnega prvaka v in zakaj.


Luka Janežič (atlet)

Sem velik navijač Valentina Rossija, ker je pač najboljši. Na posnetku se vidi, da se je v Singapurju Marquez naslonil na Rossija, potem pa ga je Vale odrinil. Nisem se sicer poglabljal, ampak videlo se je, da je Španec prvi začel prepir. Prvak bo Rossi, čeprav ne vem natančno, katero mesto mora doseči glede na Lorenza. Ampak glede na to, da bo startal z zadnjega mesta, upam, da se mu bodo drugi umaknili in se bo hitro prebil naprej.


Aleš Mušič (hokejist)

Valentinu Rossiju. Iz preprostega razloga, saj ga spremljam že precej časa oziroma let. Sem njegov velik navijač, po drugi strani drugi kandidat za naslov Jorge Lorenzo ni med mojimi najbolj priljubljenimi dirkači. Simpatičen mi je tudi Marc Marquez, zaradi tega mi dogajanje na zadnji tekmi ni bilo prav nič všeč. Preveč je nagajal Rossiju, menim, da bi ga moral pustiti, naj se bori za naslov.


Miha Zarabec (rokometaš)

Valentino Rossi mi je že kot oseba zelo všeč, poleg tega je velik športnik. Že od nekdaj navijam zanj, zaradi česar bi mu ta naslov zelo privoščil. Po drugi strani mislim, da mu bo zelo težko. Za osvojitev naslova bo potreboval že pravi mali čudež, ampak ravno zaradi tega je šport zanimiv. Z veseljem si bom pogledal tekmo v Valencii, ker me res zanima, kako se bo odzval na kritike in obtoževanja.


Primož Peterka (smučarski skakalec)

Rossiju. Ker sem njegov navijač in že od nekdaj navijam zanj. Navsezadnje je bilo že vse, kar je pokazal in kar zdaj počnejo mlajši dirkači, že videno. Škoda le dogodkov na zadnjih dirkah, ki ne morejo biti v ponos temu športu. Moram biti pošten in priznati, da niti Rossi ni ravnal prav. Bo pa zelo težko osvojil naslov, zagotovo ima nekaj pomagačev dirkačev, v nedeljo pa bomo videli, kako se bo razpletlo.


Jože Činč

Od nekdaj sem privrženec Doktorja, torej Rossija. Zelo mi je simpatičen, saj je skoraj takšen kot jaz, to pomeni večni dobrodušni otrok. (smeh) Zdaj mu ta naslov še toliko bolj privoščim, saj mislim, da so mu Španci pripravili zaroto. Rossi ima izkušnje, marsikdo ga je po zadnji dirki močno obsodil, ampak tudi najboljšim kdaj poči film. Marquez mi je bil simpatičen, ampak je močno prekoračil vse meje.


Rok Ferengja

Če povem po pravici, ta šport ne spremljam najbolj podrobno. Res je, da sem motorist, ampak to drugače doživljam. Rad se peljem počasi, to, kar spremljamo v motoGP, je pa že kar nekakšna politika. Moj diplomatski odgovor bi se glasil, da naslov privoščim najboljšemu, če pa bi se pridružil mnenju svojih številnih prijateljev, potem sem za Rossija in ne gre drugače, kot da držim s prijatelji. (smeh)


Jože Potrebuješ

Naslov svetovnega prvaka bi malce bolj privoščil Italijanu Valentinu Rossiju. Predvsem zato, ker se mi zdi, da se počasi poslavlja od tega bencinskega cirkusa, ne morem pa se znebiti občutka, da ko se bo Rossi poslovil, bo v tem športu zazijala velika luknja. Zdi se mi, da se bo nekaj podobnega zgodilo kot takrat, ko se je od formule ena poslovil Michael Schumacher. Ampak upajmo, da bo vztrajal še vsaj kakšno sezono.


Aleš Klinar

Dirke razreda motoGP spremljam, kolikor mi le dopušča čas, če ne drugače, pa si jih pogledam v ponovitvah. Občudujem Rossija, ki je bolj moja generacija, čeprav je precej mlajši. Spremljam ga že precej let, vem, kako mu je med mladci, ki si verjetno mislijo, kako lahko ta »starudija« še kar naprej vztraja in je povrhu še nadvse konkurenčna. Poleg tega je precej bolj simpatičen kot hladni Lorenzo.