Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
pp
pp
25.10.2015 09:28:19
Deli članek:

Honda: To je bila namerna brca Rossija! (video)

Reuters

Valentino Rossi je pred zadnjo dirko motociklističnega razreda motoGP še vedno vodilni v skupnem seštevku, a bi se po incidentu v šestem krogu dirke v Maleziji to lahko spremenilo.

Boj za naslov prvaka v razredu motoGP že dolgo ni bil tako napet kot letos. Po zadnji dirki se je Jorge Lorenzo približal Valentinu Rossiju le še na sedem točk zaostanka, a kaj lahko se zgodi, da bo pred zadnjo dirko v Valencii celo prešel v vodsto.

V Maleziji je bil namreč Rossi v šestem krogu udeležen v incident z Marcom Marquezom, dogodek pa bo vzelo pod drobnogled tudi vodstvo tekmovanja. Italijanski as in Marquez sta se kar nekajkrat prehitela, v omenjenem krogu pa je Španec želel priti pred tekmeca na tretje mesto. Rossi je dvakrat pogledal proti Marquezu, nato pa ga brcnil in Španec je odletel po tleh. Incident, ki bi Rossija lahko stal odvzema točk in končnega naslova prvaka.

''Z Marcom sem izgubljal ogromno časa v zavoju številka 14, zato sem skušal najti boljšo linijo in s tem upočasniti Marca, saj mi je resnično povzročal ogromno težav. Niti ne vem, kaj se je zgodilo, vendar mislim, da je trčil vame in nato izgubil nadzor nad motorjem,'' je po koncu dirke dejal Rossi.

Svoje videnje so predstavili tudi pri ekipi Honda, kjer je bil športni direktor Livio Suppo ogorčen nad reakcijo Rossija: ''Šlo je za namerno brco Valentina. Namerno je brcnil Marcov motor, ki je nato padel.''