Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
su
su
27.09.2015 08:07:51
Deli članek:

Matej Žagar: Sem neverjetno razočaran

Slovenski spidvejist Matej Žagar je sinočnjo dirko na Švedskem končal na zadnjem mestu, razlogov za takšen neuspeh pa ne pozna.


"Še sam ne vem, kaj je bilo nocoj narobe, zato lahko samo dodam, da sem neverjetno razočaran," je takoj po zadnjem nastopu povedal Žagar in dodal: "Padci, ki sem jih imel pred tem, zagotovo ne pomagajo v samih pripravah na dirko, saj se ne morem pripraviti tako, kot bi bilo treba. Te štiri točke zagotovo niso moja raven, zato upam, da bo čez en teden precej bolje in povsem drugače."

Priznal je tudi, da niso bili krivi motorji: "Tokrat na stezi nisem imel nobene prave hitrosti, ne bom se sicer izgovarjal na motorje, saj so dobri, verjetno dejansko pilot na njih danes ni bil ta pravi."

Dve dirki pred koncem Žagar na petem mestu SP za medaljo zaostaja 12 točk. Za Iversenom, ki se je vrinil med njega in Nickija Pedersena, pa dve točki.

Predzadnji letošnji zbor najboljših na svetu bo že čez teden dni v poljskem Torunu. Prav lahko se zgodi, da bodo že v Torunu okronali tudi novega svetovnega prvaka. Woffinden ima po novi zmagi pred branilcem naslova Hancockom že 25 točk prednosti. To pomeni, da ob morebitnih dveh maksimalnih zmagah Hancocka Woffinden za drugi naslov v karieri potrebuje še zgolj 17 točk.