Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rp
rp
23.08.2015 22:26:19
Deli članek:

Prosenik deveti v Nemčiji

psno

Minuli konec tedna se je na nemškem dirkališču Oschersleben odvijala tretja dirka za World Endurance Championship.

Janez Prosenik (AMD Trebnje) je tudi tokrat vozil z francosko ekipo Team Flembbo na kawasakiju. Ekipa, ki je imela letos že zares veliko smole, je končno prišla na zeleno vejo. Po dirki na Japonskem so v ekipi zamenjali sovoznika in očitno je bil to potreben prelom za končno dobro uvrstitev.
V četrtek in petek so bile na razporedu kvalifikacije, katere ekipa ni končala najbolje, saj so imeli veliko težav in dela z nastavitvami motorja, tako, da so morali še na kvalifikacijah testirati nastavitve. Ekipa je dirko začela iz 23. štartne pozicije.
Prvi je šel na motor Francoz Maxime Cudeville, drugi Italijan Emiliano Belluci in kot tretji Prosenik. Vozil je po dve sekundi na krog hitreje kot njegova sovoznika in se tako spogledoval z najhitrejšimi vozniki na dirki.

Ekipa med dirko ni imela nobenih težav, le v prvi uri si je nabrala preveč zaostanka za končno boljšo uvrstitev. Menjave so potekale hitro in tako so na koncu zaključili na devetem mestu v kategoriji EWC in 13. mestu skupno. Zmagala je francoska ekipa GMT Yamaha, drugi je bil Sert Suzuki z zaostankom 20 sekund in tretja avstrijska ekipa YART Yamaha. Naslednja in zadnja dirka za World Endurance Championship bo potekala na jugu Francije na dirkališču Le Casteile, s startom v soboto in nedeljo 19. in 20. septembra.