Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
26.07.2015 14:00:34
Deli članek:

Velika sreča v hudi nesreči Stonerja (video)

Dvakratni svetovni prvak razreda MotoGP Casey Stoner je na vzdržljivostni dirki doživel hudo nesrečo.

Casey Stoner je med leti 2006 in 2012 blestel v najmočnejšem motociklističnem razredu MotoGP, v tem času pa je osvojila tudi dva naslova svetovnega prvaka. Prvega leta 2007 z Ducatijem in drugega leta 2011 s Hondo. Po koncu kariere je ostal prisoten v motociklizmu, pomaga namreč pri razvoju Hondinih motorjev, na dirkah pa ni sodeloval.

No, tako je bilo vse do včeraj, ko se je prvič po upokojitvi udeležil prave motociklistične dirke. Preizkusil se je na slovitem vzdržljivostnem tekmovanju 8 ur Suzuke, ki pa ga ni končal. Kmalu po začetku je prevzel vodstvo in bil še nekaj krogov na vodilnem položaju, potem pa se mu je pripetila huda nesreča. Ta je bila posledica tega, da se mu je zaskočila ročica za plin, zaradi česar je pri visoki hitrosti najprej trčil v zaščitno ograjo in še nekaj metrov drsal po tleh.

Nato se je s težavami po vseh štirih priplazil do varnega območja, kjer ga je nato prevzela zdravniška služba. Pregledi v bolnišnici so pokazali, da je staknil kar nekaj poškodb, med drugim si je zlomil lopatico in piščal. Verjetno ni potrebno posebej poudarjati, da je povsem uničil svoj dirkalnik, njegovo moštvo pa je zaradi tega ostalo brez uvrstitve.

Kasneje se je iz bolnišnice oglasil tudi prek družabnega omrežja twitter in se opravičil moštvenima kolegoma Michaelu van der Marku in Takumi Takahashiju, ker sta zaradi njega ostala brez dirke, pozabil pa ni niti na zahvalo proizvajalcem opreme. "Velika hvala mojim Alpinestars usnjenim dirkaškim čevljem in ščitniku za hrbet, poleg tega tudi proizvajalcu čelad Nolanu. Bilo bi precej huje brez vas," je še v šaljivem tonu zapisal 29-letni Avstralec.