Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rp
rp
06.07.2015 09:58:44
Deli članek:

Gašperju prve stopničke v kraljevski kategoriji

psno

Na tekmi WSK (World Series Karts- http://www.wskarting.it) je slovenski dirkač Gašper Mihevc pripeljal Sloveniji prve stopničke v KF kraljevski kategoriji svetovnega kartinga.

Na prvi nočni tekmi WSK, ki je potekala od 1. do 4. julija na dirkališču Adria v Italiji, je petnajstletni Gašper Mihevc pridirkal Sloveniji enega največjih uspehov in zasedel tretje mesto za moštvenim sotekmovalcem in zmagovalcem Leonardom Lorandijem. Rezultat je dobra popotnica za prihajajoče svetovno prvenstvo, na katerega se Mihevc s svojim moštvom že intenzivno pripravlja.  

Ljubljančan, ki je letos končal osnovno šolo Oskarja Kovačiča v Ljubljani, resneje dirka že četrto sezono, prvo dirko je odpeljal oktobra 2012 v Krškem. Leto zatem je začel tekmovati v slovenskem prvenstvu, septembra 2014 pa je prvič nastopil v italijanskem DP.

Fantu, ki vozi na motorjih Iama, Parilla in Vortex, sta vzornika voznika formule ena Fernando Alonso in Nico Rosberg, njegov življenjski cilj pa je, da bi postal prvi Slovenec, ki bi nastopil na dirki formule ena. Realnost za kaj takšnega je seveda precej bolj kruta in kot vse povezana z denarjem in pogoji...

psno