Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
18.08.2014 11:16:19
Deli članek:

Pedrosa: Poseben občutek

Reuters

Motociklisti v razredu MotoGP so konec tedna v Brnu vozili enajsto dirko sezone. Po desetih zmagah Marca Marqueza pa je tokrat na vrhu zmagovalnega odra stal nov obraz.

Marquezov moštveni kolega Dani Pedrosa je namreč ugnal vsko konkurenco in postal drugi dirkač v sezoni, ki se lahko pohvali z zmago. Na VN Češke je drugo mesto osvojil Jorge Lorenzo (Yamaha), pred četrtouvrščenega aktualnega prvaka pa se je vrinil tudi Valentino Rossi (Yamaha).

"Zame je zelo pomembno, da sem prišel do prve zmage letos. Najlepši trenutek je bil, ko sem prišel v garažo in videl obraze svojih mehanikov. Njihova sreča je zmago naredila posebno," je povedal presrečni zmagovalec Pedrosa.

"Tu smo zato, da bi zmagovali. Vsak konec tedna dajemo vse od sebe, da bi prišli do tega. Marquez je v uvodnih desetih dirkah opravil odlično delo, zato je bilo zelo težko vse skupaj narediti še bolje od njega. Ko dosežeš tisto, za kar se ves čas trudiš, je občutek res poseben. Ko je Marc zmagoval iz dirke v dirko, doma sediš s svojo družino in prijatelji, ki ti pravijo 'naslednja dirka je tvoja, ko boš zmagal, se moraš spomniti name'. Zato sem imel kar dolg seznam ljudi, s katerimi sem moral proslaviti zmago, tako da se niti nisem spomnil vseh stvari, ki sem jih obljubil."

Španec se je strinjal, da je za tekmovanje dobro, da se je pojavil nov zmagovalec. "Seveda, vedno moraš imeti različne zmagovalce, različne občutke in čustvene trenutke. Marcovi navijači so bili veseli vsak konec tedna, ampak tokrat so bili veseli navijači drugih dirkačev. Marcu se je prvič od debija v razredu MotoGP zgodilo, da dirke ni končal na stopničkah."

Za konec pa se je dotaknil še poteka dirke, v kateri je bilo najpomembneje, da čim prej pride mimo obeh Ducatijev. S tem Lorenzu ni dovolil, da bi na čelu kolone naredil preveliko razliko. "Jorge je odlično začel in razlika se je povečevala, zato sem moral hitro mimo Ducatijev. Motor je zelo dobro deloval in ko sem prevzel vodstvo, sem ga lahko zadržal do konca. Na koncu sem sicer imel nekaj težav pri zaviranju. Yamahi pa na treningu nikakor nista pokazali, česa sta sposobni na dirki."

Dirkači so ostali v Brnu, kjer so danes na sporedu testiranja. "Preizkusili bomo nekaj stvari, nič posebnega. Upam, da bomo odkrili kaj koristnega za naprej."