Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA/il
STA/il
04.07.2014 16:35:48
Deli članek:

Mercedes v ospredju, Susie s težavami

Reuters

Nico Rosberg je bil najhitrejši na prvem prostem treningu pred nedeljsko dirko za VN Velike Britanije v Silverstonu.

Vodilnemu v skupnem seštevku se je najbolj približal moštveni kolega Lewis Hamilton. Tretji je bil Fernando Alonso s Ferrarijem. Svetovni prvak Sebastian Vettel je bil na prvem treningu šesti.

vszi

Voznica Williamsa Susie Wolff je po 22 letih in Giovanni Amati postala prva ženska v formuli ena. Škotinja je po hitrem postopku končala prvi trening, na dirkalniku, ki ji ga je odstopil Valtteri Bottas, je že po prvem krogu odpovedal agregat.

Nica Rosberga in Daniela Ricciarda so funkcionarji ob dirkališču po prvem treningu prijavili, da sta prehitevala, ko je bila v veljavi rdeča zastava. Oba dirkača sta morala na zagovor.

Drugi trening Hamiltonu

Na drugem treningu je bil najhitrejši Hamilton, a ga je moral zaradi težav z dirkalnikom predčasno končati. Rosberg je tokrat osvojil drugo mesto, za Britancem pa zaostal dobri dve destinki sekunde. Še enkrat je bil tretji Alonso. S solidnimi vožnjami sta nadaljevala tudi oba Red Bulla, ki sta končala na četrti (Ricciardo) in peti (Vettel) poziciji. Pri tem je Avstralec večino časa preživel v boksih, tako da je odpeljal vsega enajst krogov. Bottas je bil šesti, za njim pa so se zvrstili še Button, Magnussen in Räikkönen.