franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

psno
psno
0 16.11.2023 10:47:36

Obeta se zgodovinski rekord

RK Sviš
psno
Pred rokometaši Sviša iz Ivančne Gorice je izjemno vroča sobota. Na sporedu je namreč lokalni derbi z novincem s Škofljice, ki se je na prvoligaško sceno vrnil po dolgih 26 letih in jo že nekaj sezon uspešno vodi nekdanji ivanški strateg Sebastjan Obajdin Parfant.

Članska ekipa RK Sviš Ivančna Gorica je odlično začela to sezono. Po zgodovinski točki s Celjem, zmagi nad Dobovo in neodločenim izidom z novomeško Krko, ki nastopa tudi v evropskem tekmovanju, so izbranci Aleksandra Polaka na domačem parketu v ligi NLB še neporaženi. Trenutno imajo na svojem računu 10 točk, na lestvici z Ribnico in Ormožem zasedajo uspešno peto mesto.

Moštvi sta se nazadnje srečali v 4. krogu sezone 2020/2021, na drugoligaškem parketu, ko so Ivančani v domači dvorani slavili z 28:23.

"Zadnji tekmi nista bili na ravni, ki si jo želimo, in tega se vsi dobro zavedamo. Do sobote moramo čim bolj dvigniti raven igre tako v obrambi kot v napadu. Verjamem, da smo tega sposobni. Ekipa Škofljice igra zelo lep in kakovosten rokomet, ima širok izbor igralcev, ki so odlično vodeni. Zavedamo se, da nas čaka izjemno težka tekma, pred polnimi tribunami, kjer bodo odločale malenkosti. Vse bomo naredili, da bosta točki ostali doma," je o tekmecu spregovoril ivanški strateg Polak, prvo ime na klopi Sviša že sedmo sezono zapored.

V tej sezoni Ivančna Gorica nedvomno živi za rokomet. To se pozna tudi na tribunah, saj Sviš trenutno zaseda izjemno tretje mesto po povprečju obiskanosti domačih tekem. Medtem ko se je številka na zadnji domači tekmi proti LL Grosist Slovanu povzpela vse do 650 ljudi, pa organizatorji pričakujejo nov rekord v zgodovini obiskanosti tekem ivanškega ponosa.

"Zagotovo so polne tribune naših navijačev še dodaten motiv, a hkrati obveza, da jim v zameno za podporo vrnemo z dobrim rokometom. Letos so res naš osmi igralec, zato jih vse lepo vabim tudi v soboto, da se nam pridružijo v čim večjem številu in nam pomagajo do čim boljšega rezultata," je dodal Polak.

Sobotni sponzor tekme je podjetje Vitaterm – vaša najboljša izbira za toplotne črpalke! Izkoristite ekskluzivno ponudbo: 10-odstotni popust na vse toplotne črpalke in brezplačno klimatsko napravo ob nakupu. Odkrijte njihovo ponudbo na spletni strani vita-term.si in ustvarite prijetno okolje tudi doma!

Galerija
Značke: sviš, škofljica, derbi

Članki iz rubrike