franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

(lt)
(lt)
0 14.12.2022 11:37:05

Proti Brestu za vrnitev med žive

Barbara Arenhart
Krim Mercator
Rokometašice Krima Mercatorja v tem koledarskem letu čaka le še ena evropska preizkušnja, morda najpomembnejša v letošnji sezoni lige prvakinj. V soboto, 17. decembra, ob 18. uri bodo tigrice gostovale pri dvakratnih francoskih državnih prvakinjah, neposrednih tekmicah v boju za evropsko napredovanje. Novi evropski točki bosta zato (skorajda) nujni.

Krimovke po osmih odigranih tekmah skupinskega dela najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja ostajajo pri dveh zmagah oziroma osvojenih štirih točkah, ki jih uvrščajo na sedmo mesto skupine A. Ker je priložnosti za napredovanje med najboljšo šesterico, ki si bo zagotovila vstopnico za naslednji krog tekmovanja, vse manj, bo imelo vsako naslednje srečanje v očeh tigric večji pomen.



Eno takšnih bo zagotovo tudi sobotno gostovanje pri varovankah Pabla Morela, ki po osmih odigranih krogih s sedmimi zbranimi točkami zasedajo šesto mesto. Nanizale so tri zmage, iztržile en neodločen izid, štirikrat pa tekmicam priznale premoč. Sklonjenih glav so zapustile tudi parket ljubljanskih Stožic, kjer so jih krimovke ugnale s končnim rezultatom 24:22.



V ekipi Bresta osem udeleženk finalnega vikenda minulega EP

A to je bilo pred reprezentančnim premorom. Ob finalnem koncu tedna minulega evropskega rokometnega prvenstva za ženske je nastopilo kar osem rokometašic Bresta (Cléopatre Darleux, Pauline Coatanea, Pauletta Foppa, Coralie Lassource in Alicia Toublanc s Francijo ter Tatjana Brnović, Itana Grbić in Đurđina Jauković s Črno goro), ki so se v klubske vrste vrnile v še boljši formi. Najprej so remizirale z v tej sezoni vročim Bietigheimom, na domačem parketu pa so ga celo premagale.



Krimovke recept za veselje poznajo

Kljub nizu dveh uspešnih tekem, na krilih katerih bodo Francozinje vstopile v drugi obračun z Adžićevimi varovankami, pa le-te recept za veselje po koncu srečanja poznajo. "To bo še ena zahtevna preizkušnja, saj ima Brest odlično ekipo. Na vsakem igralnem položaju lahko računajo na zelo kakovostne rokometašice, ki so med seboj uigrane in igrajo čvrsto v obrambi. Šport je takšen, da moraš dati vedno vse od sebe in verjeti vase. To je pot do uspeha," pred zadnjo evropsko preizkušnjo v tem koledarskem letu razmišlja Jovanka Radičević, najboljša strelka EHF lige prvakinj vseh časov.



A čvrsta obramba ne krasi le francoske zasedbe. "Obramba je bila izjemna. Sodelovanje med igralkami in mano je bilo zelo dobro, zato mi je bilo za njihovim zidom veliko lažje," je pred dobrim mesecem dni po domačem obračunu z Brestom dejala vratarka Barbara Arenhart.



Krivulja Arenhartove se je po tekmi z Brestom obrnila navzgor

Prav 36-letna Brazilka je bila takrat ključni člen Krima Mercatorja za zmago nad tekmicami. To je bila tekma, ki je prelomila njeno sezono. V svojo statistiko je vpisala kar dvajset obramb in bila s strani Evropske rokometne zveze izbrana za igralko tekme.



Aktualna srednje- in južnoameriška prvakinja v odlični formi ostaja tudi po reprezentančnemu premoru, saj je na dveh tekmah proti danskemu Odenseju ubranila po šestnajst strelov tekmic. Na svojem računu ima tako po osmih odigranih krogih 78 obramb, s katerimi zaseda trenutno četrto mesto na lestvici najboljših vratark te sezone najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja. 





Članki iz rubrike