Mobilna verzija
sta
sta

Brez točk na Slovaškem

Luka Mitrović
www.alesfevzer.com

Rokometaši slovaškega Tatran Prešova so v tekmi 8. kroga regionalne lige Seha premagali Gorenje Velenje s 34:30 (16:15).

Velenjska zasedba je v svojem osmem dvoboju doživela peti poraz in ostaja v sredini lestvice desetčlanske lige Seha. Po Celju, Zagrebu, Vardarju iz Skopja in beloruskem Brestu, je ekipi mero tokrat vzel še slovaški Prešov, ki je tako prišel šele do druge zmage v tem tekmovanju.

Slovenski podprvaki iz Šaleške doline so pričeli zaostajati že v prvi polovici tekme, potem ko jim je dodatno lase belil še razpoloženi vratar Igor Čuprina. Slednji se je vedno znova izkazal v vratih Prešova in do 13. minute ubranil že več kot polovico velenjskih strelov (6-11) ob izidu 7:4 za domače. Ose so se sicer nato približale na 8:7, a je spet sledila pobuda domačih, ki so vseskozi bežali za plus 3. Velenjčani so proti koncu prvega polčasa le strnili vrste in se gostiteljem približali na gol zaostanka.

Vendar pa so domači v drugem polčasu spet zaigrali bolje, hitro pobegnili za tri gole, nato tudi na največjo razliko štirih golov (21:17), ki so jo nato povečali še na plus 5 (25:20) ter tekmo mirno pripeljali do konca. Pri domačih sta bila s po sedmimi goli najbolj razpoložena Jakub Hrstka in Lukas Urban, v velenjski vrsti jih je Luka Mitrović dosegel osem.

V naslednji tekmi lige Seha se bodo Velenjčani 15. novembra merili s Celjem Pivovarno Laško.

Tatran Prešov - Gorenje Velenje 34:30 (16:15) 
* Športna dvorana v Prešovu, gledalcev 200, sodnika: Mitrevski in Todorovski (oba Makedonija). 
* Tatran Prešov: Rabek 5, Sarpataky, Humenansky, Hrstka 7 (1), Krok 4, Vernarskij, Urban 7, Bražnik, Cip 3, Peskov 4, Vućko 4, Resovsky, Janković, Pales, Čuprina, Carapkin. 
* Gorenje Velenje: Baznik, Cehte 7, Ovniček 2, Levc 4, Stojnič, Toskić 2, Mitrović 8, Potočnik, Golčar, Mazej, Kleč 2, Gams, Zaponšek, Ratajec 1 (1), Nosan 1, Brumen 3 (1). 
* Sedemmetrovke: Tatran Prešov 1 (2), Gorenje Velenje 2 (3). 
* Izključitve: Tatran Prešov 12, Gorenje Velenje 12 minut. 
* Rdeč karton: /.