podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

Ptuj, zadolzevanje_3_delo na cesti Svet24.si

Zakreditirani do leta 2040, kaj bo z novimi ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

kmetija prijava Njena.si

Na novi lokaciji zabrnele kamere šova Kmetija

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

STA
STA
1 15.01.2024 06:28:07

Slovenci proti ranjenim favoritom za točke za Hamburg: Da se jih presenetit. To so pokazali ...

Profimedia
Slovenska moška rokometna reprezentanca bo drevi ob 20.30 v Berlinu igrala še zadnjo tekmo prvega dela evropskega prvenstva proti Norveški. Varovanci selektorja Uroša Zormana so si že zagotovili napredovanje v drugi del, vprašanje je le, koliko točk bodo odnesli v Hamburg, kjer se križajo slovenska skupina D ter E in F.

Slovenija si je po zmagah proti Ferskim otokom in Poljski že krog pred koncem zagotovila napredovanje v glavni del tekmovanja. Tam se bo merila proti Švedski, Nizozemski (skupina E) ter Danski in Portugalski (skupina F).

Še pred začetkom drugega dela tekmovanja pa bo Slovencem nasproti stala Norveška, ki je v prvem krogu gladko premagala Poljsko, v drugo pa remizirala proti Ferskim otokom.


Po dveh krogih je tako Slovenija v boljšem položaju, saj si Norveška še ni zagotovila napredovanja. Odvisna je tako od razpleta tekme proti Zormanovim varovancem kot od prvega obračuna Ferskih otokov in Poljske (18.00). Slovencev kalkulacije ne zanimajo.

"Z nas je padlo veliko breme, jutri bo tekma za 'prestiž', zato jo bo nekoliko lažje igrati. Dali bomo vse od sebe, gre za dve točki za Hamburg," je v nedeljo na druženju s slovenskimi predstavniki medijev v Berlinu dejal Zorman.

"Da se jih presenetiti. To so pokazali tudi Ferski otoki, ki pa imajo malce drugačen slog igre, igrajo večinoma sedem na šest, kar mi ne počnemo. Zoperstavili se jim bomo s trdno obrambo, ki je bila včeraj fenomenalna z vratarjem na čelu. V napadu moramo igrati malce hitreje in brez neumnosti," je ključe do zmage izpostavil selektor.

Značke: rokomet, ep, slovenci

Članki iz rubrike