stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

STA
STA
0 13.12.2023 22:30:18

V polfinale svetovnega prvenstva še Švedinje in Danke

Profimedia
Švedska ženska rokometna reprezentanca se je po zmagi v Herningu nad Nemčijo s 27:20 (16:6) uvrstila v polfinale svetovnega prvenstva na Danskem, Norveškem in Švedskem.

Švedinje so temelje za zmago postavile v prvi polovici tekme. Povedle so s 7:0, prvi gol so prejele šele v petnajsti minuti, polčas pa zaključile z desetimi goli naskoka (16:6). V nadaljevanju so imele Nemke pod nadzorom ter prihranile precej moči za petkov polfinalni obračun s Francozinjami.

Pri Švedinjah so Linn Blohm, Nathalie Hagman, Olivia Mellegard in Jamina Roberts dosegle po pet golov, pri Nemkah pa Amelie Berger, Alina Grijseels in Viola Charlotte Leuchter po štiri zadetke.

Danska je na zadnji četrtfinalni tekmi v Herningu premagala Črno goro s 26:24 (13:10). Večji del prve polovice tekme je minil v enakovredni predstavi, rokometašice iz Hamletove dežele so nekoliko lažje zadihale tik pred odhodom na veliki odmor, ko so povedle za tri gole (13:10). Ene od treh gostiteljic letošnjega mundiala so v začetku druge polovice tekme hitro povedle za sedem golov (20:13). V zadnjem delu tekme so močno popustile in tekmicam dovolile, da so se jim približale na dva gola (22:20, 25:23, 26:24), zmage pa niso ogrozile.

Pri Dankah sta bili najbolj učinkoviti Emma Friis in Anne Hansen, ki sta dosegli po pet golov, pri Črnogorkah pa Dijana Mugoša s šestimi zadetki.



Na torkovih četrtfinalnih obračunih v norveškem Trondheimu so se med štiri uvrstile Francozinje in Norvežanke. Francija je na prvi tekmi premagala Češko s 33:22, Norveška pa je bila boljša od Nizozemske s 30:23. Francijo v petek ob 17.30 čaka obračun s Švedsko, Norveška pa se bo ta dan ob 20.30 pomerila z Dansko.

Znana je tudi večina parov za razvrstitev od petega do osmega mesta. Češka se bo v petek ob 11.30 pomerila z Nemčijo, Nizozemska pa ob 14.30 s poraženko tekme med Dansko in Črno goro.

Odločilne tekme v Herningu bo z velikim zanimanjem spremljala tudi slovenska reprezentanca, ki je po zmagah nad Angolo, Islandijo, Južno Korejo in Avstrijo ter porazih proti Norveški in Franciji zasedla končno enajsto mesto in si izborila nastop na enem od treh kvalifikacijskih turnirjev za nastop na poletnih olimpijskih igrah med 26. julijem in 11. avgustom prihodnje leto v Parizu.

Slovenija se bo med 11. in 14. aprilom prihodnje leto pomerila s Paragvajem ter četrto- in petouvrščeno izbrano vrsto z letošnjega svetovnega prvenstva na Danskem, Norveškem in Švedskem.

Značke: rokomet, sp

Članki iz rubrike