stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

ru
ru
0 27.04.2023 21:43:48

Oslabljena Slovenija padla v Cazinu! Tega res ne bi bilo treba! Bosanci noreli od navdušenja ...

alesfevzer.com
Slovenska moška rokometna reprezentanca je v petem krogu kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu v Nemčiji 2024 v Cazinu izgubila z BiH. Slovenija se bo v nedeljo v zadnjem krogu pomerila še s Kosovom, tekma v Velenju se bo začela ob 18. uri.

BiH - Slovenija 27:26 (15:15)
Cazin - Dvorana Salih Omerčević, gledalcev 2000, sodnika: Jerlecki in Labun (oba Poljska).
BiH: B. Burić, Ahmetašević, Vukšić 1, Herceg 5, S. Burić 7, Mehmedčehajić, Panić 2, Terzić, Perić, Hadžić, Hamidović 5 (4), Draganić 6, Davidović, Bošković 1, Gradjan, Muhović.
Slovenija: Baznik, Kastelic, Henigman 2, Jovičić Slatinek 4, Zarabec 2, Žabić 1, Horžen 1, Grmšek 2, Cokan 1, Mazej, Ovniček 5, Kavčič, Strmljan 1, Novak 6, Drobež 1.
Sedemmetrovke: BiH 4 (4), Slovenija 2 (0).
Izključitve: BiH 6, Slovenija 6 minut.
Rdeči karton: /.

Elitna slovenska izbrana vrsta si je že pred zadnjima dvema tekmama v tem tednu - pred tem je dvakrat premagala Črno goro ter po enkrat BiH in Kosovo - zagotovila 14. nastop na evropskem prvenstvu, ki bo med 10. in 28. januarjem prihodnje leto v Berlinu, Hamburgu, Münchnu, Kölnu, Düsseldorfu in Mannheimu.
Izbranci slovenskega selektorja Uroša Zormana so v svojem petem obračunu v Cazinu v močno zdesetkani zasedbi in brez pomoči številnih nosilcev igre, kot so Blaž Janc, Borut Mačkovšek, Dean Bombač, Blaž Blagotinšek, Jure Dolenec, Tilen Kodrin, Aleks Vlah in še nekateri drugi, doživeli prvi poraz. Kvalifikacijski ciklus bodo končali v nedeljo v velenjski Rdeči dvorani, ko bodo ob 18. uri gostili tekmece s Kosova.
Po petih tekmah je v skupini 7 v vodstvu Slovenija z osmimi točkami, Črna gora in BiH sta jih zbrali po šest, Kosovo pa je brez njih. Para zadnjega kroga sta Slovenija - Kosovo in Črna gora - BiH. Na EP se bosta uvrstili obe najboljši izbrani vrsti, pogojno tudi tretjeuvrščena, če bo ena od štirih reprezentanc z največjim številom točk iz osmih kvalifikacijskih skupin. Žreb skupinskega dela EP bo 10. maja v Düsseldorfu.

UROS ZORMAN
Profimedia

Močno spremenjena Slovenija je v Cazin pripotovala z le nekaj dnevi skupnega treninga v tradicionalnem pripravljalnem Taboru v Zrečah. Zormanovi izbranci so dobro odprli obračun proti motiviranim domačim rokometašem. Po vodstvih z dvema goloma (4:2 in 5:3) se jim je povsem ustavilo, kar so gostitelji izkoristili in jim v 17. minuti ušli na štiri gole (7:11).

Po slovenski minuti odmora in nekaterih korekcijah je slovenska igra spet postala učinkovita. V 23. minuti so po golu Timoteja Grmška tekmeca ujeli (11:11), dve minuti kasneje pa po zadetku Tima Cokana povedli s 13:12. Tekmeca sta se na veliki odmor odpravila z neodločenim izidom (15:15).

Druga polovica tekme je sprva minila v prevladi slovenskih rokometašev, ki so najbolj udarno zaigrali med 34. in 39. minuto, ko so naredili delni izid 4:1 in povedli z 20:17.

Po domači minuti odmora so jim gostitelji povsem zadihali za ovratnik (20:19), v 47. minuti izenačili (22:22), minuto kasneje pa Slovence prvič v drugem polčasu pahnili v zaostanek (22:23).

Staš Slatinek Jovičić je svoje soigralce v 54. minuti popeljal do zadnjega vodstva na dvoboju (25:24). V prelomnih trenutkih dvoboja so jih "prelisičili" dobri poznavalci slovenskega rokometa - brata Benjamin in Senjamin Burić ter Dino Hamidović.

Benjamin, nekdanji vratar velenjskega Gorenja, zdaj pa nemškega Flensburga, je zaustavil nekaj pomembnih strelov, njegov brat in krožni napadalec Senjamin pa sta skupaj s Hamidovićem, nekdanjim igralcem trebanjskega Trima, Slovencem zabijala usodne gole.

V slovenski reprezentanci sta bila najbolj učinkovita Domen Novak s šestimi in Rok Ovniček s petimi goli.

Članki iz rubrike