stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 03.04.2023 22:57:21

Slovenske rokometašice začele priprave na Italijo

alesfevzer.com
Slovenska ženska rokometna reprezentanca se je danes v ljubljanskih Stožicah zbrala na prvem treningu pred kvalifikacijskima tekmama za svetovno prvenstvo proti Italiji. Prva tekma Slovenke v boju za nastop na SP, ki bo med 30. novembrom in 17. decembrom, čaka v soboto v Chietiju, povratna pa bo 12. aprila v ljubljanski dvorani na Kodeljevem.

Pred slovensko žensko rokometno reprezentanco je tako prva resnejša preizkušnja po lanskem evropskem prvenstvu v Sloveniji, Črni gori in Severni Makedoniji.

"Pričakovanja so jasna. Vse si želimo uvrstitev na SP. Igramo z Italijo, vemo da mogoče ni na takšni ravni kot mi, ampak ne smemo si privoščiti nobenega podcenjevanja," je pred treningom dejala Nataša Ljepoja.

"Cilj je zagotovo uvrstitev na SP. Kvalifikacije proti Italiji, mogoče neki neznanki, nismo se še nikoli srečale z njimi. Zelo pomembno bo, da se pripravimo na njihovo ekipo in da v bistvu samo pokažemo našo pravo igro, borbenost, to, kar nas je krasilo na zadnjem prvenstvu, in mislim, da bo rezultat pozitiven," pa je dodala Nina Zulić, ki bo od prihodnje sezone igrala za Krim Mercator.


Izbranke črnogorskega strokovnjaka na slovenski klopi Dragana Adžića so sicer v začetku marca odigrale dve pripravljalni tekmi s Slovakinjami. Slovenke so na njej iztržile polovičen izkupiček, na obeh tekmah pa so nastopile v močno zdesetkani zasedbi in brez številnih nosilk igre. Podobno bo tudi na kvalifikacijskih tekmah, saj bodo med drugimi manjkale Elizabeth Omoregie in Tamara Mavsar, medtem ko ima težave s hrbtom Ana Gros.

Adžić je že na četrtkovi novinarski konferenci na sedežu Rokometne zveze Slovenije (RZS) dejal, da so igro italijanske izbrane vrste temeljito analizirali. Zadnje podrobnosti je 53-letni strateg s svojim štabom in ekipo analiziral še na današnjem sestanku pred uvodnim treningom reprezentance.

"Moramo se pripraviti na najboljši način in jih spoštovati na način, kot da igramo proti Franciji ali Norveški. Vsako reprezentanco moramo spoštovati in na tak način pristopiti," je danes o dvoboju z Italijankami še dodal Adžić.

Po sobotni tekmi in enodnevnem premoru zaradi velikonočnih praznikov se bodo slovenske rokometašice znova zbrale 10. aprila, čez dva dni pa jih v hramu slovenskega rokometa čaka še povratna tekma z Italijankami.

Članki iz rubrike