bencin Svet24.si

Nič več spreminjanja cen bencina na 14 dni?

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

1715359556-dsc04278-1715359333876 Necenzurirano

"Logar je zamudil svoj trenutek. Tudi za ...

1711367003-dsc04094-1711366985898 (1) Reporter.si

Piše se leto 2025, za predsednika SDS kandidira ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

alex volasko Njena.si

Alex Volasko in Lara o svoji zvezi: Ljubezen je ...

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

ru
ru
0 04.11.2022 12:28:14

Evropsko rokometno prvenstvo za ženske tudi pod okriljem leva

Član uprave zavarovalnice Generali Matija Šenk, rokometašice in predsednik Rokometne zveze Slovenije (RZS) ter častni predsednik organizacijskega odbora letošnjega evropskega prvenstva Franjo Bobinac
Prav danes se bo v Celju in Ljubljani začelo 15. žensko evropsko prvenstvo v rokometu, izbrana ženska rokometna vrsta pa se je včeraj še zadnjič pred prvenstvom predstavila medijem. Organizatorji so v zadnjem letu v brezhibno izvedbo največjega ženskega športnega dogodka v zgodovini samostojne Slovenije vložili ogromno truda, v veliko pomoč pa so jim bili in še vedno so vsi partnerji. Med njimi je tudi zavarovalnica Generali, ki ima status lokalnega partnerja Women's EHF Euro 2022.

Ljubljana – Letošnje evropsko prvenstvo je veliko več kot le športni dogodek. Pomembna stebra celotnega dogajanja bosta tudi trajnost in opolnomočenje žensk v športu in družbi nasploh. Z zavarovalnico Generali si tako delijo iste vrednote, ki jih lahko skupaj še razširijo, da bodo bolje slišane. »V Generaliju smo ponosni, da nadaljujemo dolgoletno podporo vrhunskemu slovenskemu rokometu. Zato odločitev o naši podpori evropskemu rokometnemu prvenstvu za ženske ni bila težka. Za številne rokometašice zagotovo predstavlja to prvenstvo, vrhunec njihove kariere, in res nas veseli, da smo del te zgodbe,« je na novinarski konferenci dejal član uprave zavarovalnice Generali Matija Šenk in nadaljeval: »Posebej želim izpostaviti, da se v Generaliju tako med sodelavkami in sodelavci, kakor tudi navzven, zavzemamo za večjo kulturo vključevanja in enakosti na vseh nivojih, tudi spolov. Naša predsednica uprave Vanja Hrovat je ponosno sprejela vlogo ene od ambasadork prvenstva, saj menimo, da so tako množične prireditve pomembna priložnost, da lahko posvetimo pozornost pomembnim in aktualnim temam, kakršna je prav vključevanje.« Šenk je še izpostavil, da je bilo letošnje leto v Generaliju v znamenju 25-letnega uspešnega delovanja v Sloveniji. »Ves čas pa je bilo, je in bo naše poslovanje usmerjeno v pomemben cilj - v izboljšanje življenja ljudi. Z našo strastjo do športa in močno podporo ter trajnostnim poslovanjem želimo graditi dolgoročna in vseživljenjska partnerstva tudi na tem področju. Mi smo z vami!« je rokometašicam zaželel odlične tekme.

Predsednik Rokometne zveze Slovenije (RZS) in častni predsednik organizacijskega odbora letošnjega evropskega prvenstva Franjo Bobinac je v znak zahvale za dolgoletno podporo zavarovalnice Generali Rokometni zvezi Slovenije poklonil Šenku uradno žogo prvenstva. »Menim, da imamo močno reprezentanco, ki je dozorela in lahko doseže zgodovinski uspeh. Prepričan sem, da bodo naše rokometašice na vseh tekmah dale vse od sebe. Ekipa je zdrava in povezana, kar je izjemno pomembno. Dankam, Švedinjam in Srbkinjam v prvem delu tekmovanja ne bo lahko,« je med drugim dejal Bobinac, ki je prepričan, da bo tekmo slovenskih rokometašic spremljalo lepo število gledalcev in da se bo energija iz publike prenesla na igrišče in obratno.



Prvi preizkus našo žensko reprezentanco čaka že danes, ko se bo ob 18. uri pomerila s trikratno evropsko prvakinjo Dansko, za tem pa z vmesnim dnevom premora sledita še tekmi proti Švedinjam in Srbkinjam. »Za vse moje varovanke je nastop na domačem evropskem prvenstvu krona v njihovih karierah. Ponosen in presrečen sem, da sem del te zgodbe. Pripravljeni smo za velik izid, čeravno se vsi zavedamo, da je pred nami zelo čustveno in zahtevno tekmovanje. Na vseh tekmah pričakujem zelo motivirano Slovenijo, z velikim srcem in znanjem. Upam, da nas bo vse to odpeljalo v drugi del tekmovanja v Stožice,« je pred začetkom evropskega prvenstva dejal selektor Dragan Adžić.

»Vse nestrpno pričakujemo začetek evropskega prvenstva. Iz dneva v dan se čuti vse večja nervoza, ampak v pozitivnem smislu. Gre za velik športni dogodek in vse igralke smo presrečne, da lahko zastopamo barve naše države pred domačimi gledalci. V imenu soigralk lahko obljubim naše maksimalne predstave na vseh tekmah,« je na zadnjem medijskem druženju pred začetkom evropskega prvenstva dejala kapetanka reprezentance Ana Gros.

Galerija
Značke: slovenija, generali

Članki iz rubrike