Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ru
ru
2 22.01.2018 11:03:47

Besede, ki ODMEVAJO: Mar hočemo biti tiho in pokazati, da smo mrtvi, a se tega ne zavedamo in čakamo, da nam to sporočijo?

Reuters
Selektor srbske reprezentance je pred obračunom s Francozi dvignil precej prahu.

"Od naših bratov Hrvatov pričakujem, da nas bodo podprli," je v pričakovanju današnjega obračuna s Francijo na evropskem rokometnem prvenstvu med drugim dejal srbski selektor. Njegova reprezentanca je sicer brez možnosti za napredovanje v polfinale, a bi lahko s presenečenjem pomagala gostiteljem.

Takšne besede so dvignile precej prahu na prostorih nekdanje skupne države in zato je Jovica Cvetković začutil potrebo, da se oglasi še enkrat. "Vidim, da je moja izjava izzvala burne odzive na vseh straneh, toda vem, kaj sem rekel brez trohice obžalovanja. Kar povem, tudi mislim. Štirideset let smo živeli kot bratje, pomešane krvi, skupnih slav, božiča, bajrama, bilo nam je lepo. Povedal sem resnico, ki se je ne sme izreči," je pojasnil nekdanji sijajni igralec, ki meni, da dogodkov iz bližnje preteklosti ni treba pozabiti, toda treba je oprostiti zaradi lepše prihodnosti. "Mar hočemo biti tiho in pokazati, da smo mrtvi, ampak se tega ne zavedamo in čakamo, da nam to sporočijo? Bomo otrokom v naslednjih 40 letih pustili opustošenja, nevihte, klanja, ali jim bomo pokazali, da obstajamo in jim dajali vsaj manjši del našega srečnega otroštva, ko nismo vedeli za razlike med ljudmi? Jih bomo pustili v getih majhnih državic, ali jim bomo odprli širino naše preteklosti, ko so nam bile odprte vse svetovne poti? Se bomo zadovoljili, da tako majhni, nikakršni in slepi predstavljamo WC Evrope? Ne, ni treba pozabiti, a je treba oprostiti zaradi prihodnosti naših otrok," je pripovedoval Jovica Cvetković in za konec sporočil, da ga ne zanima politika, ki deli ljudi. "Briga me za vse ‘velikosrbe,’ ‘velikohrvate,’ ‘velikobošnjake’ in ‘velikoalbance’, ki našim in svojim otrokom izkopavajo grobove."

Članki iz rubrike