favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

nu
nu
8 21.01.2018 13:39:59

SLOVENIJA V POLFINALU? Danes se MORA ZGODITI TOLE! Nato pa so nujni še TAKI SCENARIJI!

www.alesfevzer.com
Potrebujete matematični priročnik za spremljanje današnjih ključnih tekem? Izvolite.

Možnosti za slovensko uvrstitev v polfinale po porazu z Dansko še obstajajo, vendar pa so možnosti resnično majhne. Obstajata dva scenarija, ki ju lahko predstavimo že zdaj, in še en, ki trenutno obstaja, a ga ni mogoče predstaviti. V vsakem primeru pa so možnosti drobec večje, kot so bile z ostalih naslovov predstavljene doslej. En scenarij je sicer najbolj očiten in bi lahko v popolnosti zaživel že danes, drugi je prav tako povsem plastično predstavljiv, medtem ko je tretji, kot rečeno, še v zraku, a obstaja.

Poglejmo si prvega. Po njem bi Slovenija na preostalih dveh tekmah seveda morala premagati Španijo in Češko, zgoditi pa bi se morali še naslednji razpleti. Danes - pozor, danes - bi morala Danska premagati Nemčijo, medtem ko bi Makedonija in Španija morali odigrati neodločeno. V dvoboju Makedonije in Češke bi morali zmagati Čehi. Nato pa bi v zadnjem krogu ob slovenski zmagi Danci morali premagati Makedonce in Španci Nemce. V tem primeru bi Danska slavila v skupini z 8 točkami, Slovenija in Španija pa bi imeli edini 5 točk, a bi zaradi boljšega medsebojnega dvoboja napredovala Slovenija.

Drugi scenarij pa pravi, da mora Slovenija seveda prav tako zmagati na obeh preostalih tekmah, ostale pa se morajo zavrteti nekoliko drugače. Danska mora danes - pozor, danes - prav tako premagati Nemčijo, za Slovenijo pa je sprejemljiva še zmaga Španije nad Makedonijo. Potem bi Makedonci s Čehi morali bodisi izgubiti bodisi remizirati, v zadnjem krogu pa bi ob slovenski zmagi morala biti izpolnjena še dva pogoja: zmaga Danske nad Makedonijo ter remi Nemčije in Španije. V tem primeru bi bila Slovenija živa do zadnje tekme, napredovala pa bi ob dejstvu, da bi v krogu z Nemčijo in Španijo pri 5 točkah imela najboljši izkupiček. 

No, tretji scenarij pa seveda prav tako predvideva zmago Slovenije na obeh preostalih tekmah, nato pa gredo stvari takole. Danska mora danes - pozor, danes - prav tako premagati Nemčijo in prav tako je za Slovenijo sprejemljiva še zmaga Španije nad Makedonijo. Potem pa bi teoretično šlo celo z zmago Makedonije nad Češko. Toda v tem primeru bi v zadnjem krogu ob slovenski zmagi prav tako morala biti izpolnjena še dva pogoja: zmaga Danske nad Makedonijo ter remi Nemčije in Španije. Le da bi v tem primeru za Dansko z 8 točkami, kar 4 ekipe imele po 5 točk. Odločala bi razlika v zadetkih, v kateri Sloveniji za zdaj kaže dobro, a je seveda do konca še daleč.        

Članki iz rubrike