Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

gl
gl
2 18.01.2018 22:32:30

Veselin Vujović in njegovi vojaki Dance pričakujejo tik ob slovenski meji: Kot da so vstopili Rusi iz nekih starih časov

Martin Metelko
Slovenski reprezentanti odštevajo ure do prve tekme drugega dela evropskega prvenstva.

Slovenska rokometna reprezentanca se je iz Zagreba preselila v neposredno bližino slovenske meje. Veselin Vujović in njegovi izbranci so se nastanili v Svetem Martinu na Muri, ki bo njihova baza v drugem delu tekmovanja, ki bo potekalo v dvorani v Varaždinu. Toda Vid Kavtičnik in soigralci se sinoči z njo niso spoznali, temveč so zadnji trening pred spopadom z Danci opravili le streljaj od Lendave, in sicer v Murskem Središču.

"Malo se nam pozna utrujenost, pa ne samo zaradi tekem, ampak tudi potovanj. Ni bila dolga pot, vendar se moraš spakirati, priti v drug kraj, ki je za nameček nekoliko oddaljen od kraja dogajanja. Ampak tako enako je Špancem in Dancem, tako da se nimamo kaj pritoževati," je stanje v ekipi pred obračunom z izjemno močno ekipo Danske pokomentiral Vujović.

Z Danci dobrih izkušenj nima. Tisti četrtfinalni poraz iz Ria še vedno zelo boli. Zakaj si lahko tokrat obetamo povsem drugačno tekma od tiste olimpijske sedmine? "Ne morem garantirati, da bo. Še vedno poskušam izničiti črne luknje, ki se pojavljajo v moji ekipi. Moramo se naučiti serijsko igrati prave, resne tekme. Te se včasih dobivajo s fenomenalno igro, včasih pa s slabo. Važno je, da imaš nadzor. Emocije so vedno prisotne in morajo biti, ampak ne moreš igrati samo z glavo ali samo s srcem," poudarja Vujović, ki kljub temu verjame, da se v polni varaždinski Areni obeta precej lepši večer od tistega avgustovskega … Energija v njegovi četi je prava, razpoloženje vrhunsko, selektorja pa hrabri še nekaj: "Vidim, da nas vsi gledajo z veliko mero spoštovanja. Ko smo pred dvema letoma prišli na Poljsko, so dejali, 'evo, prišli so simpatični Slovenci'. Zdaj ko vstopimo z Blagotinškom in Suholežnikom na čelu se sprašujejo, 'pa kdo so ti možje?' Kot da so vstopili Rusi iz nekih starih časov (smeh). Vse to me navdaja s ponosom, vendar pomembno je v resnici samo to, kako se bom počutil po koncu tekme."

Članki iz rubrike