Mobilna verzija
Peter Poles in Tara Zupančič Odkrito.si

Druga sezona šova Zvezde plešejo: Svet bi bil ...

horoskop Svet24.si

Horoskop za nedeljo, 18. marca

brisače Svet24.si

Zdravju nevarni mikrobi na brisačah

gosposvetska cesta_prenova Svet24.si

Slaba novica za voznike: zaprta tudi Dalmatinova

2016-Spelman2 Najstnica.si

Modni kosi, ki jih moraš imeti v omari

ivica 1 Njena.si

Zvezde plešejo: Je res prestara za metanje po ...

Marko Potrc Njena.si

Marko Potrč je nad njima navdušen!

nu
nu

Veliko rivalstvo? Napetost? SOVRAŠTVO? To, kar sta pred tekmo Hrvaške in Srbije storila zvezdnika obeh reprezentanc, je ŠOKIRALO! (foto)

CROPIX

Prvi dan evropskega prvenstva v rokometu bo brez trohica dvoma v ospredju obračun Hrvaške in Srbije, ki bo v Splitu na sporedu ob 20.30.

O dvoboju dveh reprezentanc, dveh držav, ki ju povezuje in žal tudi razdružuje dolga preteklost, je bilo v zadnjih dneh veliko napisanega. Pa ne toliko v športnem pogledu, temveč kot o tekmi med dvema velikima rivaloma, kot o vzdušju, ki bo vsekakor naelektreno v vsakem primeru. Hrvati so nedvomno veliki favoriti tega dvoboja, o tem ni nobenega dvoma, domači navijači pričakujejo zgolj zmago in nič drugega nad večnimi rivali.

Medtem, ko je v javnosti in med navijači obeh reprezentanc zaznati veliko napetost, tako kot pred vsakim obračunom Hrvaške in Srbije ne glede na šport in razmerje moči, pa sta za izjemno gesto poskrbela Zlatko Horvat, hrvaški reprezentant in Dobrivoje Marković, član srbske reprezentance, oba pa sta člana ekipe Zagreba. Milo rečeno sta se požvižgala na preteklost, na napetost, v svet sta poslala najlepše možno sporočilo tolerance pred tekmo 1. kroga.

srbija hrvaska rokomet
Twitter

Medtem, ko so srbski rokometaši ravno končali z enim od treningom v Splitu, so v dvorano vkorakali Hrvati in ... se začeli objemati. Še več: hrvaški kapetan je iz nahrbtnika vzel par romkometnih čevljev in jih podaril srbskemu rokometašu. Da, prav ste prebrali. "On jih je naročil, toda ker jaz nosim to številko, mi jih je poklonil," je razkril Marković in se še nekoliko pošalil: "Da, to je to ostro rivalstvo med Hrvaško in Srbijo. Kako naj grdo gledam človeka, s katerim se družim že dve leti? S katerim spim, jem, vstajam, ki ga videvam več kot mamo in očeta. Kako naj ne bo vse skupaj na neki normalni športni ravni?" Da, to je šport. To je rokomet.