Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

fu
fu
0 11.01.2018 11:21:08

Fideršek: Zaradi evropskega prvenstva sem odšel igrat v Split

Če kdo, potem je nase v zadnjih treh letih opozoril 26-letni Matej Fideršek, ki je z izvrstnimi igrami v dresu FC Maribora prišel do dveh državnih in pokalnih naslovov ter odločno potrkal na vrata reprezentance, kjer je danes že nepogrešljiv člen. Zbral je 36 nastopov, dosegel je 14 zadetkov.

Hvaležen NZS-ju in klubu
Tudi zato je bil selektor Andrej Dobovičnik zelo zaskrbljen, ko se je Fida, kot ga kličejo prijatelji, poškodoval na drugi prijateljski tekmi s Poljaki. „Počili sta stopalnici na desni nogi, a sta Nogometna zveza Slovenije in reprezentanca lepo poskrbeli zame. Poškodba je sanirana in zaceljena, s treningi ni težav,“ pomirljivo pove Fideršek, ki pravi, da mu je pet tednov rehabilitacije pustilo nekaj posledic. Predvsem je pogrešal delo z žogo, medtem ko je s skrbnim delom v fitnesu pazil, da ne izgubi moči.

Evropskega prvenstva preprosto ne želi izpustiti!
„Upal in računal sem, da bom po takih sezonah poleg. Tudi ali prav zaradi evropskega prvenstva sem se futsala lotil profesionalno in šel igrat v Split,“ nadaljuje Matej, ki je poleti postal član trofejnega kluba Tommy Split, o katerem Fideršek govori spoštljivo. „Zelo so korektni. Na tem mestu bi se jim tudi rad zahvalil, saj so mi dovolili, da sem prisoten na vseh reprezentančnih akcijah. Tudi takrat, ko ni šlo za uraden termin Uefe,“ Matej pojasni ravnanje kluba, kjer je sam edini udeleženec evropskega prvenstva.

V teh dneh smo slišali že nekaj zgodb naših futsal reprezentantov. Tudi Matejeva ima podoben tok: Fideršek je bil član NK Maribor, potem pa je začel igrati futsal na turnirjih. Ob ustanovitvi ambiciozne drugoligaške sredine ŠD Brezje so ga povabili v svoje vrste, Matej pa je bil njihov član do lani. „Mislim, da smo spisali lepo futsal pravljico in v Mariboru opozorili, da imamo tudi dober futsal,“ pristavi Fideršek, ki se je prav v svojem domačem mestu prvič srečal z resnim in kvalitetnim futsalom.

Prvič leta 2008
„Vrsto let je že od takrat. Se pa spomnim, da je bila tekma Slovenije in Brazilije (23.2. 2008; op.a.) v mariborski dvorani Lukna. Navdušen sem bil nad futsalom, ki je zelo dinamičen šport, poleg tega pa imaš več žogo v svoji posesti kot pri nogometu,“ se spomni svojih začetkov, ko se je navduševal nad potezami in futsal miniaturami Mileta Simeunoviča, s katerim sta bila potem v dresu Maribora celo soigralca!

Obožuje akcijske filme
Fideršek danes velja za igralca mlajše garde v naši reprezentanci, a premore veliko minutažo. Je izredno eksploziven in prodoren, izvrstno se znajde v igri „ena na ena“. Odhod v tujino mu je koristil – povečal je tedensko količino enot treninga in še izboljšal fizično pripravljenost. Sicer pa je Matej velik ljubitelj akcijskih filmov. Če pa bi imel možnost, da bi mu zlata ribica izpolnila tri želje, bi na prvo mesto dal uspeh z reprezentanco na EP, sledila pa bi želja po uspehu s klubom in korak naprej v karieri.

Članki iz rubrike