mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

ru
ru
0 16.12.2017 11:07:11

Selektor v (svojem) elementu: Veselin Vujović bi imel Baresija in Zurbriggna

alesfevzer.com
Slovenski selektor Veselin Vujović meni, da bi lahko oba njegova poškodovana izbranca stisniti zobe.

Presenetil je Veselin Vujović, ko je ob Juretu Dolencu na priprave za januarsko EP povabil tudi Nika Henigmana, ki je šele v sredo prestal operacijo meniskusa. »Upamo, da bo Henigman okreval pravočasno. Če bi šel na operacijo 10, 15 dni prej, bi bil zagotovo pripravljen, ampak iz nekega razloga se to ni zgodilo. Ne vem, ali mu je nekdo slabo svetoval ali svoje poškodbe ni diagnosticiral pravočasno, kakorkoli, operiran je bil šele pred nekaj dnevi,« je na novinarski konferenci razlagal slovenski selektor.

Črnogorec je kljub temu zelo optimističen, da bi Henigman in še posebej Dolenec na prvenstvu lahko nastopila, čeprav bi morala za to močno prehiteti časovnico okrevanja, predpisano s strani njunih zdravnikov. »Poznamo nekaj primerov iz zgodovine, ki nas navdajajo z upanjem: Franco Baresi se je recimo poškodoval na svetovnem prvenstvu, šel na operacijo in potem odigral finale. Zurbriggen (Pirmin, op. p.) je 15 dni po operaciji osvojil zlato kolajno. Upam, da imajo tudi moji športniki nekaj teh genov, da jim to uspe. Navsezadnje sta rokometaša, prava moška, zato bi morala stisniti zobe. Ampak bomo videli. Bil bi presrečen, če bi pomagala, saj bi imeli v tem primeru praktično enako ekipo kot na svetovnem prvenstvu, ki je že dokazala, da zna zmagovati,« je v svojem slogu zaključil Vujović.

Slovenija bo priprave na EP začela 26. decembra, prva tekma na prvenstvu pa Vujovićevo četo v Zagrebu čaka 13. januarja proti Makedoniji. Sledita še obračuna z Nemčijo in Črno goro.

Članki iz rubrike