Mobilna verzija
STA
STA

Slovenski rokometaši oktobra dvakrat s Hrvati

Grega Wernig

Slovenska moška reprezentanca bo pred začetkom evropskega prvenstva, ki bo med 12. in 28. januarjem prihodnje leto na Hrvaškem, igrala dve pripravljalni tekmi s Hrvaško. Prva bo 26. oktobra v Ljubljani, druga pa dva dni kasneje v Zagrebu, so sporočili iz Rokometne zveze Slovenije.

Gre za ponovitev tekme za bronasto kolajno z letošnjega svetovnega prvenstva v Franciji, na kateri je izbrana vrsta Veselina Vujovića po zaostanku z osmimi zadetki 20 minut pred koncem uprizorila neverjetno predstavo in Hrvate premagala z 31:30.

V Stožicah, v katerih je v kvalifikacijah za EP 2018 na Hrvaškem na dvoboju proti Nemčiji za Slovenijo navijalo prek 10.000 navijačev, bo Rokometna zveza Slovenije zagotovila zanimiv spremljevalni program, tokratna posebnost pa bo tudi počastitev nekdanjih reprezentantov, ki so igrali za slovensko reprezentanco. Dva dni po tekmi v Ljubljani, ki se bo začela ob 18. uri, bo Slovenija proti Hrvaški preizkusila tudi Areno Zagreb, v kateri bo januarja v prvem delu evropskega prvenstva zaigrala proti Črni gori, Nemčiji in Makedoniji.

Značke: rokomet , sta