profimedia-0808999589 Svet24.si

Umrl komaj 15-mesečni sin slavnega MMA borca

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

jansa orban fb1 Reporter.si

Janša nima ugleda v Bruslju, on seže le do ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Nina (Melani Mekicar) Njena.si

Melani Mekicar razkrila, kdaj in kje je spoznala ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Gregor Lisec
Gregor Lisec
1 18.01.2017 10:07:22

V prepovedani sobi: Predsednikov telesni stražar s pretresljivo življenjsko izkušnjo in Oblakov zaupnik

Slavko Brezovnik in Žan Rant Roos
Grega Wernig
Vas zanima, od kod se je v slovenski tabor naselila takšna pozitivna energija? Od kdaj in zakaj vlada v reprezentanci tako pozitivno vzdušje?

Veliko na to temo vam bosta povedala človeka z nazivoma »maser« v slovenski izbrani vrsti, ki v svoji znameniti terapevtski sobi delata čudeže – takšne in drugačne. To je vsakdan Slavka Brezovnika in Žana Ranta Roosa. 

Ko sta moči pred evropskim prvenstvom na Poljskem združila manualni terapevt Žan in prišlek Slavko je nastal tandem, ki je brez vsakega dvoma eden od pomembnih kamenčkov v mozaiku preporoda izbrane vrste. Sta maserja, ki sta mnogo več kot to, kajti v svoji terapevtski sobi sta tudi glavna generatorja pozitivne energije.

V to sobo selektor ni vstopil še nikoli v dobrem letu in pol, kolikor časa opravlja svoje delo, saj je to prostor za sproščanje. "Sem pridejo igralci po kakem sestanku s selektorjem, ko so napeti in nervozni, da se sprostijo in malo potarnajo. Selektor praga te sobe ne prestopi, kar je njegova odločitev. Ko je bil on igralec, so imeli enak pristop, zato to razume," je dejal mlajši od dveh šefov te sobe Žan, ki je del te reprezentance že četrto leto.

Gre za nekdanjega nogometaša, ki končuje študij manualne terapije in uporablja tako imenovano zahodno manipulacijo. Poleg slovenske rokometne reprezentance opravlja delo tudi v mlajših selekcijah slovenske nogometne izbrane vrste. Slavkova zgodba pa je v primerjavi z Žanovo povsem obrnjena na glavo, kajti njegova pot je precej bolj nevsakdanja. "Jaz sem bil osem let specialec, potem ..."

CELOTEN ČLANEK SI LAHKO PREBERETE SAMO V SREDINI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI SI JO LAHKO ZAGOTOVITE TUDI NA TRAFIKA24.SI!

Članki iz rubrike